برنامه های توسعه شغلی برای برآوردن نیازها و نیازهای خاص گروه خاصی از کارمندان طراحی شده است. آنها را می توان برای یک بخش خاص از گروه های هدف خاص توسعه داد. بسته به گروهی که قرار است برنامه برای آن طراحی شود، فعالیت ها و کارگاه های درگیر در آن نیز بر این اساس تغییر می کند. بنابراین، قبل از طراحی و تدوین برنامه توسعه شغلی، تجزیه و تحلیل الزامات گروه هدف بسیار ضروری است. با این حال، برخی از برنامه های رایج می تواند وجود داشته باشد که می تواند برای همه گروه های درون سازمان استفاده شود. چندین گروه مختلف در یک سازمان وجود دارد، از جمله کارمندان سریعالسیر، کارمندان ریشهدار، سرپرستان، مدیران اجرایی، کارکنان جدید، زنان، کارمندان دارای معلولیت و بسیاری دیگر.
برنامه های شغلی برای کارکنان سریع
کارمندان سریعالسیر، هنرمندانی هستند که توانایی انجام کارهای بیشتری نسبت به آنچه که باید انجام دهند، دارند. سازمان ها چنین کارمندانی را در گروه های سریع و سریع برای حرکت های سریع و صعودی قرار می دهند. اینها کارمندان ویژه ای از گروه ها و بخش های مختلف انتخاب شده اند که فرصتی برای توسعه سریع و فشرده به آنها داده می شود.
این کارکنان برای گسترش افق های خود و توسعه مهارت هایی که بتوانند مشاغل چالش برانگیز تری را در انواع مختلف انجام دهند، نیازمند آموزش مداوم فنی و روانی هستند. کارمندان سریعالسیر همچنین میتوانند تغییرات شغلی سریعتری را بهویژه در زمان بحران مدیریت کنند. این سازمان می تواند برنامه های توسعه حرفه ای پیشرفته را برای آنها طراحی کند تا از توسعه سریع و فشرده آنها اطمینان حاصل کند.
برنامه های شغلی برای کارکنان جا افتاده
از آنجایی که سازمانها به دلیل رکود و روانسازی فعالیتها و عملیات خود، دستخوش تغییر ساختار و کاهش زیادی میشوند. به همین دلیل، از بسیاری از کارمندان خواسته می شود تا سازمان را ترک کنند و فرصت های شغلی دیگری را کشف کنند. به منظور حذف پیامدهای منفی، سازمان ها می توانند برنامه های شغلی را برای این گروه ویژه آغاز کنند تا به آنها در یافتن شغل جدید کمک کنند. سازمانها میتوانند بستههای دستمزد سخاوتمندانه را برای تأمین مالی اکتشافات شغلی خود به آنها ارائه دهند. در کنار این، آنها می توانند طرح هایی مانند صندوق های بازنشستگی و مرخصی های تعهدی را نیز معرفی کنند. آنها همچنین می توانند آموزش های مستمر توسعه شغلی و مشاوره و کمک های جابجایی را به آنها ارائه دهند.
برنامه های شغلی برای سرپرستان
هنگامی که هر گروه به برنامه های توسعه شغلی متفاوتی نیاز دارد، بدیهی است که نیازهای سرپرستان نیز با سایر کارکنان متفاوت خواهد بود. می توان با آموزش مداوم، مشاوره و مربیگری در مورد نحوه رهبری تیم ها و شناخت مهارت های خاص در یک کارمند ارائه داد. از آنجایی که آنها به عنوان مربی زیردستان خود عمل می کنند، باید مشاوره یکپارچه ای در مورد سیستم ارزیابی عملکرد و نحوه استفاده از آن به منظور سنجش عملکرد زیردستان ارائه شود.
برنامه های شغلی برای زنان
با افزایش تعداد زنانی که وارد محیط کار می شوند، سازمان ها باید برنامه های شغلی ویژه ای را برای آنها ایجاد کنند. سازمان ها باید مشکلات و چالش های خود را که به طور منظم با آن مواجه هستند شناسایی کرده و با در نظر گرفتن تمامی این نکات و ملاحظات، سعی در تدوین برنامه های ویژه داشته باشند. از آنجایی که زنان چند وظیفهای خوبی هستند، متخصصان منابع انسانی باید تلاش ویژهای برای ارتقای تواناییها و قابلیتهای آنها انجام دهند و بدون توجه به شرایط و مشکلات زندگی شخصیشان، انگیزه عملکرد بهتری را در آنها ایجاد کنند. وقتی صحبت از شغل به میان میآید، مشکلات و الزامات متفاوتی دارند. این را باید در هنگام طراحی برنامه های تخصصی برای آنها در نظر داشت.
بدون نظر