کانال های توزیع – معنی و اهمیت آنها
در انتقال محصولات از دست تولیدکنندگان به مصرف کنندگان نهایی یا استفاده کنندگان صنعتی از واسطه های بازاریابی مختلف استفاده می شود. این واسطههای بازاریابی نامهای دیگری مانند عمدهفروشان، توزیعکنندگان، خردهفروشان، فروشندگان حق امتیاز، کارمندان، فروشندگان مجاز و نمایندگان را دارند. چنین واسطه های بازاریابی کانال توزیع را به خطر می اندازند. این کانال های توزیع شکاف بین نقطه تولید و نقطه مصرف را به حداقل می رساند و از این طریق ابزارهای مکان، زمان و تملک را ایجاد می کند.
نقش و اهمیت/اهمیت کانال های توزیع
کانال های Dristribution نقش مهمی در توزیع و بازاریابی موفق همه محصولات دارند. آنها دارای تماس های مختلف، تخصص و دانش گسترده تری از محصولات هستند. رشد سریع بازارها و افزایش پیچیدگی توزیع، تقاضا و نیاز کانال های توزیع را افزایش داده است.
نقش کانال های توزیع را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
- کانال های توزیع مهارت فروش را ارائه می دهند: کانال های توزیع نقش محوری یک عامل فروش را ارائه می دهند. آنها به ایجاد محصولات جدید در بازار کمک می کنند. آنها در فروش دهان به دهان و تبلیغ محصولات تخصص دارند. آنها خدمات پیش فروش و پس از فروش را به مصرف کنندگان تضمین می کنند. از آنجایی که این کانال ها به طور مستقیم و منظم با مصرف کنندگان در تماس هستند، فروش را بسیار خوب انجام می دهند و در عین حال بازخورد واقعی و ارزشمندی را به تولیدکنندگان ارائه می دهند.
- کانالهای توزیع کارایی توزیع را افزایش میدهند: کانالهای واسطه فرآیند فروش را تسهیل میکنند زیرا در تماس مستقیم با مشتریان هستند. آنها شکاف بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را هم از نظر اقتصادی و هم از نظر کارآمد کاهش می دهند. این واسطه ها تعداد معاملاتی را که برای در دسترس قرار دادن محصولات از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان انجام می شود، کاهش می دهند. به عنوان مثال، چهار تولیدکننده وجود دارند که قصد دارند محصولات خود را به چهار مشتری بفروشند. اگر کانال توزیع درگیر نباشد، شانزده تراکنش درگیر خواهد بود. اما اگر تولیدکنندگان از کانال های توزیع استفاده کنند، تعداد تراکنش های درگیر به هشت تراکنش (چهار مورد از تولیدکننده به واسطه و چهار تراکنش از واسطه به مشتری) کاهش می یابد و در نتیجه هزینه ها و تلاش های حمل و نقل نیز کاهش می یابد.
- کانال ها محصولات را در مجموعه های مورد نیاز ارائه می دهند: همانطور که تولیدکنندگان در تولید محصولات تخصص دارند، به همین ترتیب واسطه ها نیز تخصص خاص خود را دارند. عمده فروشان در جابجایی و انتقال محصولات از تولیدکنندگان مختلف به تعداد بیشتری خرده فروش تخصص دارند. به طور مشابه، خرده فروشان در فروش مجموعه وسیعی از کالاها در مقدار کمتر به تعداد بیشتری از مشتریان نهایی تخصص دارند. با توجه به وجود کانالهای توزیع (عمدهفروش و خردهفروش)، این امکان برای مصرفکننده وجود دارد که محصولات مورد نیاز خود را در زمان مناسب از فروشگاهی که در موقعیت مناسبی قرار دارد (از لحاظ جغرافیایی نزدیکتر) به جای سفارش از کارخانهای دور، خریداری کند. بنابراین، این واسطه ها حجم عمده را شکسته و تقاضای کمیت کمتر مشتریان را برآورده می کنند.
- آنها در بازرگانی محصول کمک می کنند: در واقع این تجارت توسط واسطه ها است که حرکت محصول را از میز فروشگاه خرده فروشی به سبد خرید مشتری تثبیت می کند. هنگامی که مشتری به یک فروشگاه خرده فروشی می رود، ممکن است مجذوب نمایش جذاب برخی از محصولات جدید شود، ممکن است در مورد آن محصول جدید کنجکاو شود و ممکن است به سمت آن محصول جدید رفته و محصول معمولی خود را ترک کند. بنابراین فعالیت های تجاری واسطه ها به عنوان فروشنده ای آرام در یک فروشگاه خرده فروشی عمل می کند.
- کانال ها به اجرای مکانیسم قیمت بین شرکت و مشتریان نهایی کمک می کنند: واسطه ها به رسیدن به سطح قیمتی که هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرف کنندگان قابل قبول است کمک می کنند.
- کانالهای توزیع به نگهداری سهام کمک میکنند: واسطهها وظایف مختلفی مانند تأمین مالی محصولات، ذخیرهسازی محصولات، تحمل خطرات و تأمین فضای انبار مورد نیاز را انجام میدهند.
بنابراین، کانال های توزیع جزء حیاتی استراتژی بازاریابی جامع یک شرکت هستند. آنها به گسترش دسترسی و در دسترس بودن محصول و همچنین افزایش درآمد کمک می کنند.
بدون نظر