عوامل موثر بر کارآفرینی
کارآفرینی برای توسعه هر اقتصادی ضروری است. کشورهایی که شکوفا شده اند، رشد خود را به رشد کارآفرینی نسبت می دهند. بنابراین، دولت ها و مردم در سراسر جهان می خواهند این مفهوم را تشویق کنند.این مقاله عواملی را فهرست می کند که به رشد کارآفرینی و در نتیجه به رشد اقتصاد هر منطقه کمک می کند.
عوامل سیاسی
عوامل سیاسی نقش بسیار زیادی در توسعه کارآفرینی در یک منطقه جغرافیایی معین ایفا می کنند. این به این دلیل است که سیاستمداران در مورد نوع بازار تصمیم می گیرند. بازار می تواند سرمایه داری، کمونیستی یا برخی کشورها اقتصاد مختلط را اتخاذ کرده باشند. هر یک از این سه بازار پیامدهای بسیار متفاوتی برای نحوه عملکرد کارآفرینان دارند. سرمایه داری مستلزم نوآوری بزرگ است در حالی که کمونیسم مستلزم آن است که کارآفرینان به خوبی با طبقه سیاسی در ارتباط باشند. بنابراین مشاهده شده است که هر چه هر کشوری سرمایه دارتر باشد، کارآفرینی در منطقه رونق بیشتری دارد.
عوامل حقوقی
کارآفرینان برای عوامل مختلف به قانون وابسته هستند. استحکام و انصاف نظام حقوقی یک ملت تا حد زیادی بر کیفیت کارآفرینی تأثیر می گذارد. این به این دلیل است که کارآفرینان برای فعالیت به خدمات حقوقی متنوعی نیاز دارند. به عنوان مثال، کارآفرینان از دادگاه ها می خواهند که قراردادهایی را که بین طرفین منعقد شده است، اجرا کنند. در بسیاری از کشورها چنین قراردادهایی قابل اجرا نیستند و بنابراین ریسک ناشی از توسعه کارآفرینی را منع می کند. باز هم کارآفرینان برای حمایت از حقوق مالکیت خود به دادگاه ها وابسته هستند. همچنین بسیاری از کشورهای پیشرفته متوجه شده اند که شرط اعلام ورشکستگی با توسعه کارآفرینی همراه بوده است. کارآفرینان قبل از یافتن نوآوری مناسب که منجر به موفقیت آنها می شود، چند بار شکست می خورند. ایالات متحده یکی از کشورهایی است که بالاترین نرخ توسعه کارآفرینی را دارد و همچنین به داشتن یکی از پیشرفته ترین قوانین ورشکستگی معروف است! حتی اسطوره های تجاری مانند هنری فورد در روزهای اولیه خود اعلام ورشکستگی کرده بودند.
مالیات
دولت همچنین می تواند از طریق مقررات مالیاتی بر سطح بالایی از کنترل بر بازار تأثیر بگذارد. مقداری مالیات برای دولت لازم است تا سیستم های قانونی و اداری را برای کل اقتصاد حفظ کند. با این حال، بسیاری از اوقات دولت ها به مالیات های بیش از حد متوسل می شوند. آنها معمولاً سیاست گدایی از ثروتمندان و دادن آن به فقرا را در پیش می گیرند. این در تضاد با اصول اولیه کارآفرینی است که به بقای شایسته ترین ها معتقد است. بنابراین، کشورهایی که رژیمهای مالیاتی محدودکننده هستند، با خروج کارآفرینان مواجه میشوند. به طور خلاصه، کارآفرینان میخواهند در مکانهایی که کمترین مداخله از سوی دولت وجود دارد، مغازه راه اندازی کنند.
در دسترس بودن سرمایه
میزان توسعه بازارهای سرمایه یک کشور نیز نقش بزرگی در توسعه کارآفرینی در یک منطقه خاص دارد. کارآفرینان برای شروع سرمایهگذاریهای مخاطرهآمیز به سرمایه نیاز دارند و همچنین در صورت موفقیتآمیز شدن ایده، برای افزایش سریع کسبوکار به سرمایه فوری نیاز دارند. بنابراین، کشورهایی که سیستم به خوبی توسعهیافته برای تأمین سرمایه در هر مرحله دارند، یعنی سرمایه اولیه، سرمایه مخاطرهآمیز، سهام خصوصی و بازارهای سهام و اوراق قرضه به خوبی توسعه یافته، درجه بالاتری از رشد اقتصادی به رهبری کارآفرینی را تجربه میکنند.
بازارهای کار
نیروی کار یک عامل مهم تولید تقریباً برای هر نوع محصول یا خدماتی است. بنابراین، ثروت کارآفرینان به وجود نیروی کار ماهر با قیمت های مناسب بستگی دارد. با این حال، در بسیاری از کشورها کارگران اتحادیه شده اند. آنها خواهان دستمزدهای بالاتر از کارآفرینان هستند و سایر کارگران را از کار با قیمت کمتر منع می کنند. این افزایش هزینه های مورد نیاز برای تولید را افزایش می دهد و به این ترتیب تأثیر منفی بر کارآفرینی دارد.
با ظهور جهانی شدن، کارآفرینان شاهد آزادی انتقال فعالیت های خود به کشورهایی بودند که بازار کار برای آنها مطلوب تر است. به همین دلیل است که کشورهایی مانند چین، هند و بنگلادش شاهد افزایش چشمگیر فعالیت های کارآفرینی در کشورهای خود بوده اند.
مواد خام
درست مانند نیروی کار، مواد خام متشکل از منابع طبیعی نیز یک محصول ضروری مورد نیاز هر صنعتی است. در برخی کشورها این ماده اولیه با پرداخت قیمت مناسب از طریق بازار در دسترس است. با این حال، در برخی کشورها کارتل های فروشنده کنترل کاملی بر این منابع طبیعی به دست می آورند. آنها مواد خام را با قیمت های متورم می فروشند و بنابراین بیشتر سودی را که کارآفرین می تواند به دست آورد، غصب می کنند. بنابراین، کشورهایی که تامین مواد اولیه با چنین مسائلی مواجه هستند، در طول زمان شاهد کاهش تعداد سرمایهگذاریهای کارآفرینانه هستند.
زیر ساخت
در نهایت، خدماتی وجود دارد که تقریباً هر صنعتی برای شکوفایی به آنها نیاز دارد. این خدمات شامل حمل و نقل، برق و غیره می شود. از آنجایی که این خدمات بسیار ابتدایی هستند، می توان از آنها به عنوان زیرساخت مورد نیاز برای توسعه هر کسب و کاری یاد کرد. بنابراین، اگر هر کشوری بر افزایش کارایی این خدمات تمرکز کند، احتمالاً بر تجارت تقریباً همه کارآفرینان منطقه تأثیر می گذارد. بنابراین، کشورهایی که دارای سیستم زیرساختی توسعه یافته هستند، شاهد رشد بالای کارآفرینی هستند و برعکس آن نیز صادق است.
البته فهرست عوامل فوق کامل نیست. موضوع کارآفرینی بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان آن را در چند نکته مشخص کرد. با این حال، فهرست بالا نشانه ای از نوع عواملی است که می توانند نقش مهمی ایفا کنند.
بدون نظر