نمونه ای از یک سیستم مدیریت دانش موفق: Infosys
مقالات قبلی در این ماژول به معرفی اصطلاح مدیریت دانش و ارائه چند نمونه دنیای واقعی از نحوه عملکرد مدیریت دانش در سازمانهای معاصر پرداختند. این مقاله به بررسی راهها و ابزارهای ساخت یک سیستم مدیریت دانش موفق و فرآیندی میپردازد که از طریق آن میتوان اجزای اساسی سیستمهای مدیریت دانش را طراحی و ترکیب کرد. به عنوان مثال از شرکت بزرگ مشهور فناوری اطلاعات هند، Infosys، شرکت و بنیانگذاران آن تعهدی پایدار به مدیریت دانش دارند، همانطور که در ادعای آنها نشان می دهد که دارایی های کلیدی آنها افراد آنها هستند و برند آنها ارزش خود را از سرمایه فکری می گیرد. برای این منظور، Infosys دارای یک سیستم مدیریت دانش بسیار موفق است که در طراحی و رویکرد عمودی و همچنین افقی است.
جنبه کلیدی در مورد سیستم مدیریت دانش این است که مرزهای سلسله مراتبی را حذف می کند به این معنی که با همه کارکنان در ایجاد، اشتراک و انتشار دانش برابر رفتار می شود . به عبارت دیگر، هر کارمند در هر سطحی میتواند مشارکت داشته باشد و هر کارمندی در هر سطحی میتواند در بحثها و اشتراکگذاری دانش با افراد بالاتر یا پایینتر در سلسله مراتب شرکت کند.
اجزای یک سیستم مدیریت دانش موفق
جنبه دوم یک سیستم مدیریت دانش موفق این است که باید حفظ و تجهیز مصنوعات پروژه را اجباری کند، به این معنی که مدیران پروژه موظفند پس از اتمام پروژه ها اسناد پروژه را در سیستم مدیریت دانش بارگذاری کنند. به این ترتیب، نظم و انضباط و سیستم ساختار یافته انتشار دانش و همچنین روش دقیق به اشتراک گذاری و توزیع دانش تضمین می شود. جنبه سوم یک سیستم مدیریت دانش موفق این است که کارکنانی که بیش از آنچه که می گیرند باید برای مشارکتشان در سیستم مدیریت دانش پاداش بگیرند و سیستم پاداش موجود در سازمان باید انگیزه هایی برای کارکنانی داشته باشد که مشارکت آنها ارزشمند است. به علاوه، یک سیستم مدیریت دانش موفق همچنین کنترل کیفیت دقیقی را اعمال می کند که در آن اسناد ارسال شده به پورتال از نظر صحت و قابلیت اطمینان بررسی می شوند و تنها مواردی که مطابق با استانداردهای کیفیت هستند پذیرفته می شوند. علاوه بر این، جنبه کلیدی در اینجا این است که باید مشارکت داوطلبانه و اجباری وجود داشته باشد که در آن کارکنان ملزم به مشارکت اجباری مقدار معینی از زمان هستند و بیش از آن، باید داوطلبانه باشد.
افکار پایانی: چرخ را دوباره اختراع نکنید
هدف واقعی یک سیستم مدیریت دانش موفق، اجتناب از افزونگی و جلوگیری از تکرار تلاش است. بالاخره چه کسی می خواهد چرخ را دوباره اختراع کند و وقت خود را صرف کارهایی کند که قبلاً توسط دیگران در سازمان انجام شده است. از این رو، یک سیستم مدیریت دانش موفق نه تنها به کارکنان کمک می کند تا از انجام مجدد کار خودداری کنند، بلکه به دلیل فعالیت های تکمیلی که می تواند از سیستم گرفته شود و با کارهای خاص پروژه تکمیل شود، هم افزایی ایجاد می کند.
بدون نظر