دهکده جهانی: رسانه ها در قرن بیست و یکم
مارشال مک لوهان، نظریهپرداز افسانهای رسانه، اصطلاح «دهکده جهانی» را برای نشان دادن تولید انبوه و مصرف انبوه تصاویر و محتوای رسانهای در سراسر جهان ابداع کرد. این اصطلاح به گردهم آمدن کشورهای جهان در یک شبکه عظیم از مناظر رسانه ای اشاره دارد. به عنوان مثال، کانال خبری محبوب ایالات متحده، CNN، و کانال خبری معتبر بریتانیا، BBC، در سراسر جهان در دسترس هستند. به طور مشابه، در سرگرمی، ما گروه ستاره را داریم که در سراسر جهان پخش می شود.
در بخش دانش و اطلاعات، نشنال جئوگرافیک و دیسکاوری داریم که در سراسر جهان در دسترس هستند. این بدان معناست که دسترسی آماده به محتوای یکسان در سرتاسر جهان، مردم همه کشورها را به یک موضوع مشترک یگانگی و مصرف رسانه ای مشترک ملزم می کند. از این رو، اصطلاح دهکده جهانی برای نشان دادن این پدیده است.
در دهه 1990 با آزادسازی بسیاری از کشورهای جهان، پخش کننده های جهانی به طور گسترده وارد کشورهایی مانند هند شدند. اگرچه چین محدودیتهایی برای نوع محتوای قابل مشاهده در آن کشور داشته و دارد، باز شدن فضای رسانهای هند به روی کانالهای خارجی انقلابی در نحوه تولید و مصرف رسانه در این کشور بود. بسیاری از کارشناسان به آزادسازی تفکر هندی به دلیل مصرف رسانه های جهانی اشاره کرده اند. در واقع، بسیاری از هندیها برای اولین بار در معرض غرب قرار گرفتند و مصرف تصاویر سبک زندگی غربی و انتخابهای مصرفکننده به این معنی بود که ارزشهای آرزویی هندیها بالا رفت. این امر در فرهنگ مصرف کننده رو به رشد که از اواخر دهه 1990 مشخصه عرصه مصرف کننده هند بود منعکس شد.
به طور مشابه، بسیاری از کشورهای آفریقایی برای اولین بار در این دوره در معرض تلویزیون ماهواره ای قرار گرفتند. این منجر به آگاهی بیشتر در میان مردم آفریقا در مورد وضعیت غرب و سبک زندگی نسبتاً راحت شد که غربی ها از آن لذت می بردند. مانند بسیاری از کشورها، انفجار انتخاب های رسانه ای منجر به گسترش بحث در سیاست، اقتصاد و علوم اجتماعی می شود. این منجر به درخواستهایی برای آزادی بیشتر و استانداردهای زندگی بهتر شد، که در نحوه استفاده مردم این کشورها از رسانهها برای ابراز نگرانیهایشان آشکار شد.
رسانه ها نیز به نوبه خود از انتقال آرزوهای مردم خوشحال شدند و می توان گفت تلویزیون و تلویزیون ماهواره ای به ویژه تغییر دهنده بازی بسیاری از کشورهایی بود که عادت ها و نگرش های قدیمی را کنار می گذاشتند و روش غربی را در پیش گرفتند. زندگی . در مقالات بعدی به تفصیل این موضوعات را بررسی خواهیم کرد. در اینجا کافی است که بگوییم تلویزیون ماهواره ای نقش برجسته ای در رهایی زنان، سرگرمی بیشتر و قرار گرفتن بیشتر در معرض جوانان ایفا کرد که نتیجه آن نسل MTV بود که کاملاً غربی شد و شروع به رای دادن با پای خود در مورد نوع محصولات آنها کرد. می خواستم بخرم و مصرف کنم.
در پایان، دهکده جهانی به این معنی است که چشم انداز “بازار واحد تحت خدا” محقق شده است و این به بازاریاب هایی که می توانند محصولات خود را در سطح جهانی بازاریابی کنند و مصرف کنندگانی که انتخاب های بیشتر و گزینه های متنوعی برای انتخاب داشتند، کمک کرده است. در نهایت، این امر همچنین منجر به آگاهی سیاسی بیشتر و رهایی از نگرش در میان جوانان شد.
بدون نظر