ارضای نیازهای مشتری، بقای کسب و کار را برای یک سازمان تضمین می کند. یک بررسی دوره ای برای ارتقای کیفیت خدمات و محصول برای ایجاد ارتباط با کیفیت با مشتریان مورد نیاز است. برای تحقق این هدف، سازمان ها باید مجموعه ای از قوانین برای سنجش و ارتقای این کیفیت داشته باشند.

ارائه خدمات با بهترین کیفیت به مشتریان، کارآمدترین راه برای اطمینان از متمایز شدن یک سازمان از گروهی از رقبا و بهره مندی از این امتیاز است که در بین همه بهترین ها شناخته شود. اجزای اصلی که در رابطه با کیفیت بالا بین مشتری و تامین کننده دخیل هستند، اعتماد و تعهد هستند. اعتماد به معنای اطمینان و امنیت در هر رابطه ای است و می تواند به عنوان بزرگترین سرمایه گذاری در ایجاد روابط بلندمدت تلقی شود. اعتماد زمانی بین دو طرف ایجاد می شود که انگیزه های بی عیب و نقص بین یکدیگر را تجربه کنند. در نتیجه شناخت بیشتر یکدیگر، تمامی تردیدها و ریسک ها به حداقل می رسد و به ناچار به کسب و کار روان منجر می شود. از سوی دیگر، عدم اعتماد، بنیان رابطه را تضعیف می کند. در نتیجه احتمال عدم اطمینان و درگیری افزایش می یابد.

تعهد نقطه عطفی دیگری است که باید برای ایجاد یک رابطه متقابل طولانی مدت به دست آورد. تعهد تنها زمانی حاصل می شود که اعتماد متقابل وجود داشته باشد و دو طرف ارزش های یکدیگر را به اشتراک بگذارند. در یک رابطه متعهدانه، هم تامین کنندگان و هم مشتریان برای حفظ رابطه تلاش می کنند و هرگز نمی خواهند از آن خارج شوند که به نوبه خود منجر به ایجاد رابطه قوی تر و دقیق تر می شود. در واقع هزینه هنگفتی برای تغییر روابط متعهد یک تامین کننده و ایجاد روابط جدید با سایر تامین کنندگان از ابتدا متحمل می شود.

ویژگی های دیگری نیز وجود دارد که یک رابطه با کیفیت بالا را تقویت می کند، این ویژگی ها عبارتند از:

  • نزاکت- بسیاری اوقات مشتریان به دلایل غیرقابل پیش بینی عصبانی و بی ادب می شوند. اما برای تامین کننده بسیار مهم است که آرامش خود را حفظ کند و بر اساس آن معامله کند. ارائه پاسخ ها با صدایی آرام و با ادب و حس همدردی می تواند به طور چشمگیری به عنوان یک کاتالیزور در جلب رضایت مشتری عمل کند.
  • در دسترس بودن- مشتریان شیدایی همیشه پاسخ های انسانی را به جای ایمیل ها یا پیام های الکترونیکی ترجیح می دهند. از این رو، برای یک سازمان مهم است که مدیران اجرایی خود را برای پاسخگویی و رسیدگی به سوالات و نیازهای مشتری همیشه در دسترس مشتریان قرار دهد. ارائه این خدمات همواره باعث ایجاد پیوند عاطفی بین مشتریان و تامین کنندگان می شود که در نهایت همیشه مثمر ثمر بوده و به سمت کسب و کار سودآور سوق می یابد.
  • پاسخگو- تامین کنندگان باید همیشه مدیرانی سریع، پاسخگو و با تجربه برای ارائه خدمات به مشتریان داشته باشند. به عنوان مثال، اگر یک مشتری تماس بگیرد و در مورد برخی از ویژگی های مهم هر محصول بپرسد و مدیر اجرایی آن را توضیح ندهد یا به اکثر سؤالات او پاسخ ندهد، مشتری احتمالاً می تواند راه خود را برای پاسخ بهتر به سازمان دیگری منحرف کند. قطعاً منجر به پایان معامله و ارتباط با آن مشتری می شود.
  • هوشمند- بسیاری از مشتریان جذب معاملات خوب می شوند که شامل تخفیف ها و قیمت های مناسب است. یک تامین کننده باید به اندازه کافی باهوش باشد تا بتواند با این شرایط کنار بیاید و بهترین قیمت و معامله را ارائه دهد تا مشتری در مقابل تامین کننده ای که بتواند سود قابل توجهی را کسب کند، ضرر نکند. این امر مستلزم ایجاد استراتژی های از پیش تعریف شده و پاسخ هوشمندانه به تحقق این استراتژی ها است.
  • آینده نگر- همیشه نسبت به تغییرات تکنولوژیکی آینده نگر باشید. استراتژی ها، انواع خدمات و محصولات ممکن است به تدریج با گذشت زمان به دلیل رقابت شدید و نرخ بالاتر تغییرات تکنولوژیکی بدتر شوند. با در نظر گرفتن این موضوع، یک سازمان باید همیشه بر نوسازی استراتژی های تجاری به صورت دوره ای تمرکز کند و مشتریان را بر این اساس متقاعد کند.

به ارث بردن ویژگی‌های کیفی فوق در کسب‌وکار، همیشه رابطه کیفی بین مشتریان و تامین‌کنندگان را بهبود می‌بخشد و همیشه برای هر دو مفید است.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =