کارآفرینان افرادی هستند که عمدتاً با هدف کسب سود در حوزه های جدید سرمایه گذاری می کنند. البته در آنجا نیز مسئولیت اجتماعی دارند و موظفند در رفاه جامعه ای که در آن فعالیت می کنند مشارکت داشته باشند. اما این تعهد فرعی است. در کارآفرینی اجتماعی این تعهد کمک به رفاه اجتماعی اولیه است و به نوعی سود در جایگاه دوم قرار می گیرد یا کم و بیش ثانویه اما برای بقا ضروری است!

کارآفرین اجتماعی کسی است که یک مشکل اجتماعی مبرم را برمی‌گزیند و با راه‌حلی مبتکرانه یا راه‌حلی با آن مواجه می‌شود . از آنجایی که سودآوری یک هدف ثانویه است، بنابراین آنها افرادی هستند که نسبت به کاری که انجام می دهند مشتاق و مصمم هستند. آنها دارای سطح بسیار بالایی از انگیزه هستند و رویاپردازانی هستند که هدفشان ایجاد تغییر در نحوه کار است.

طبق تعریف، کارآفرینان اجتماعی، استخدام‌کنندگان بزرگی هستند که ایده‌ها یا راه‌حل‌های خود را به‌گونه‌ای ارائه می‌کنند که بسیاری از افراد، که یا بخشی از مشکل هستند یا اطراف آن هستند، نیاز به تغییر را تشخیص می‌دهند و وارد گروه تغییر می‌شوند. بنابراین بسیج توده‌ها برای ایجاد تغییر، ویژگی بارز یک کارآفرین اجتماعی است.

کارآفرینان اجتماعی با هدف تغییر چهره جامعه فعالیت می کنند. چه بهداشت، چه بهداشت، چه آموزش، همه جا حضور دارند. حتی افرادی هستند که روی ایجاد تغییر در نوآوری های مدرن کار می کنند زیرا تأثیر آنها برای زندگی انسان مضر بوده است. بنابراین آنها در جهت بهبود سیستم ها، ایجاد راه حل های جدید، وضع شیوه های منصفانه کار می کنند.

برخی از افراد بسیار معروفی که دیگران را به کارآفرینی اجتماعی ترغیب می کنند عبارتند از:

 

  • سوزان بی آنتونی: بنیانگذار اولین جنبش اعتدال زنان و رهبر برجسته حقوق مدنی آمریکایی برای حقوق زنان در قرن نوزدهم بود. 

     

  • Vinobha Bhave: یک شخصیت برجسته در تاریخ مدرن هند و بنیانگذار و رهبر جنبش هدیه سرزمین بود که به تخصیص مجدد زمین به افراد دست نخورده کمک کرد. 

     

  • ماریا مونته سوری: پیشگام در آموزش. رویکرد مونته سوری به آموزش اولیه در کودکان را توسعه داد. 

     

  • فلورانس بلبل: او پایه و اساس اولین مدرسه پرستاران را گذاشت و برای بهبود شرایط بیمارستان تلاش کرد. 

     

  • مارگارت سانگر: او بنیانگذار و رهبر فدراسیون برنامه ریزی شده هود والدین آمریکا بود که از سیستم تنظیم خانواده در سراسر جهان دفاع می کرد. 

اینها نمونه هایی از افرادی هستند که برای آنچه به آن اعتقاد داشتند جنگیدند و درجات مختلفی از تغییر را در حوزه کاری خود ایجاد کردند.

کارآفرینی اجتماعی در چند سال گذشته شاهد رونق بوده و افراد بیشتری جذب آن شده اند. اکنون رقابت سالمی وجود دارد و فارغ التحصیلان کلاس جهانی مشاغل پرسود را رها می کنند تا کار کنند و به شیوه های معناداری به جامعه کمک کنند.

همانطور که بیل درایتون به درستی می گوید: «کارآفرینان اجتماعی فقط به دادن ماهی یا آموزش ماهیگیری راضی نیستند. آنها تا زمانی که کل صنعت ماهیگیری را متحول نکنند آرام نخواهند بود. چنان اشتیاق و تعهد لازم برای نامیدن یک کارآفرین اجتماعی است که شاید بد نباشد بگوییم که کارآفرینی سنتی چالش برانگیزتر است!

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *