4 C از سبک های رهبری و چرا ویژگی های رهبری منعکس کننده یک پیوستار هستند

با انتقال جهان از عصر صنعتی به عصر دیجیتال، برخی از سبک های رهبری ضروری وجود دارد که رهبران می توانند برای زمان حال از آنها پیروی کنند.

اینها فرمانده، ارتباط دهنده، همکار و همساز هستند. این چهار سبک رهبری در شرکت‌ها در اقتصاد دیجیتال مرتبط هستند زیرا نشان می‌دهند که چگونه اشکال شبکه‌ای از ساختارهای سازمانی جایگزین ساختارهای بالا به پایین و سلسله مراتبی می‌شوند و از این رو، رهبران نیز باید با الزامات داخلی و خارجی تغییریافته سازگار شوند.

همانطور که تئوری سازمانی بیان می‌کند که شرکت‌ها و کارکنان و رهبران آن‌ها باید خود را با توجه به شرایط خارجی در حال تغییر «سازمان دهند»، 4C از سبک‌های رهبری نیز باید در پاسخ به چنین تغییراتی پذیرفته شوند.

قبل از ادامه، توجه به این نکته مهم است که هر یک از چهار سبک رهبری توصیف شده می تواند توسط رهبران کسب و کار به صورت جداگانه یا ترکیبی اتخاذ شود.

در واقع، همانطور که تئوری ویژگی رهبری بیان می‌کند، سبک‌های رهبری به‌جای ویژگی‌های مستقل، در یک «پیوستار» ظاهر می‌شوند، به این معنی که یک رهبر می‌تواند یک ارتباط‌دهنده و همکار و همچنین یک فرمانده و هم‌آفرین باشد.

این را می توان در روشی که رهبران تجاری مشهور مانند استیو جابز افسانه ای فقید و بیل گیتس برای اتخاذ سبک رهبری خاصی بر اساس شرایط موقعیتی و شرایطی شناخته شدند مشاهده کرد.

این جنبه موقعیتی و شرایطی رهبری برای عصر دیجیتال بسیار مهم است، زیرا ساختارهای سازمانی و الزامات بیرونی دیگر در “سیاه و سفید” یا در جعبه های “تمیز” نیستند و در عوض، آنچه اکنون داریم قابل تغییر، انعطاف پذیر، سازگار، و شرایط بازار در حال تغییر سریع جایگزین قطعیت، وضوح و خطی بودن می شود.

سبک های رهبری برای عصر دیجیتال

به همین دلیل است که متدولوژی هایی مانند Agile در بین شرکت ها بسیار محبوب شده اند زیرا ساختار لازم را برای پاسخگویی و واکنش به خواسته های شبکه ای و بلادرنگ بازار به آنها ارائه می دهند.

همانطور که تئوری بیان می کند، چابک نشان دهنده یک تغییر پارادایم در تفکر سازمانی و رهبری است، زیرا یک سیستم همزیست، باز، شبکه ای، خودپایدار، متقابل عملکردی، و سازگار و انعطاف پذیر از کار است.

همانطور که از اصطلاحات استفاده شده مشخص است، چابک از رهبران سازمانی می خواهد که بیشتر تیم گرا باشند تا از بالا به پایین و سلسله مراتبی داشته باشند، جایی که آنها نیاز به همکاری و خلاقیت با تیم ها دارند تا جدا از آنها.

علاوه بر این، Agile همچنین نیاز به تغییر ذهنیت از سوی رهبران دارد تا پاسخگوی تیم‌ها در زمان واقعی باشد و متعاقباً در کنار تیم‌ها ایجاد مشترک کند.

نمونه هایی از دنیای واقعی

نمونه‌هایی از سبک‌های رهبری مشارکتی و خلاق را می‌توان در روشی مشاهده کرد که شرکت‌های Gig Economy مانند AirBnB و Uber اطمینان می‌دهند که با هم کار می‌کنند و با هم ایجاد می‌کنند، جایی که رهبران چنین شرکت‌هایی فعالانه با مشتریان و کارکنان و همچنین سایر ذینفعان درگیر هستند. به عنوان میزبان در AirBnB.

البته، ارتباط‌دهنده‌ها همچنین نشان‌دهنده یک سبک رهبری هستند که مربوط به عصر دیجیتال است، زیرا ساختارهای سازمانی شبکه‌ای و مسطح به رهبرانی نیاز دارند تا چشم‌انداز و مأموریت خود را برای کارمندان بیان کنند و آنها را “در هیئت مدیره” بیاورند و “خرید” آنها را تضمین کنند.

به عنوان مثال، رهبران تجاری هند مانند NR Narayana Murthy و Nandan Nilekani از شهرت Infosys رهبرانی هستند که به جای همکاری یا همکار، ارتباط برقرار می کردند. این یک جنبه جالب است که این رهبران که به عنوان نمادهای عصر جدید معرفی می شدند اکنون یک پله پایین تر از همکاران و همسازان شرکت های حاضر در نظر گرفته می شوند.

هر چه چیزها بیشتر تغییر کنند، بیشتر یکسان می مانند

با این اوصاف، همچنین اینطور نیست که سبک های رهبری بین شرکت های عصر صنعتی و شرکت های عصر دیجیتال کاملاً متفاوت باشد. در واقع، اولین C از سبک رهبری که قبلاً معرفی شد، سبک فرماندهی است که در آن رهبران و همچنین فرماندهان شرکت‌های خود، پیشرو هستند.

این رهبران اغلب دستور می‌دهند و همچنین می‌دانند که «آن‌ها چه می‌کنند» از نظر «روی توپ» یا «در بالای همه چیز» هستند.

نمونه ای از چنین رهبرانی، ایلان ماسک از تسلا است که شرکت او یک شرکت تولیدی و اتوماسیون ترکیبی است و از این رو، به رهبرانی نیاز دارد که بیشتر به سبک عصر صنعتی و با سبک های عصر دیجیتال پرتاب شوند.

البته، ایلان ماسک نیز یک ارتباط‌گر است و همانطور که از رفتار اخیر او می‌توان دید، به دلیل صدایی بیشتر و پرحرفیت‌تر به مشکل می‌خورد.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که رهبران عصر دیجیتال برای موفقیت در عصر دیجیتال باید پیروان خود را راهنمایی کنند، شفاف تر باشند و روش های چابک کار را بپذیرند.

در حالی که جنبه راهنمایی حتی پیش از این نیز برای رهبران وجود داشته است، نیاز به شفاف بودن امروزی‌تر است، زیرا حجم انبوه اطلاعات آنلاین، عملاً پنهان کردن آنها را از پیروان خود غیرممکن می‌سازد.

برخی از نظرسنجی‌ها به این نکته اشاره می‌کنند که چگونه بسیاری از رهبران از همکار و همکار بودن و شگفت‌آوری، حتی ارتباط‌دهنده «ترس» دارند، زیرا به دنبال خروج از «منطقه آسایش» و «پیله» خود هستند.

در حالی که چنین رهبرانی ممکن است نتایجی را ارائه دهند و همانطور که می دانیم، این چیزی است که اهمیت دارد، ممکن است مشکلاتی در مورد غیرقابل دسترس بودن وجود داشته باشد که می تواند در طولانی مدت مضر باشد.

ویژگی های رهبری به عنوان آفتاب پرست

در نهایت، برای تکرار بحث کلیدی، سبک‌های رهبری در ترکیب ظاهر می‌شوند و از این رو، «خاکستری شدن» طیف سبک‌ها به این معنی است که تحلیل ویژگی‌های رهبری، جنبه‌های موقعیتی و شرایطی را در نظر می‌گیرد. به عبارت دیگر، رهبران باید خود را با تغییرات وفق دهند و از این رو، مانند یک آفتاب پرست، باید توانایی تغییر از یک سبک به سبک دیگر را داشته باشند. نتیجه گیری، رهبری در عصر دیجیتال به سبک‌ها و ویژگی‌های متفاوتی نیاز دارد، اگرچه الگوهای قدیمی دیگری نیز وجود دارند که همیشه سبز هستند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − ده =