ما بارها در طول کاوش خود در این موضوع به این موضوع برخورد کرده‌ایم که تعریف مدیریت دولتی به صورت دقیق تا حدودی دشوار است. ارتباط نزدیک، تعامل و تأثیرات بسیاری از حوزه‌های مطالعاتی مانند حقوق، علوم سیاسی و اجتماعی، علوم اداری و روابط انسانی و حتی علوم رفتاری دارد. به راحتی می توان استنباط کرد که رویکردهای مطالعه این رشته نیز به اندازه خود موضوع متنوع و گسترده خواهد بود. و در واقع همینطور است که رویکردهای زیادی به مدیریت دولتی وجود دارد که در مقالات متوالی خواهیم خواند. در حال حاضر، ما یک گام به عقب برمی‌داشتیم و سعی می‌کردیم دلیل این همه رویکرد به این رشته تحصیلی و چرایی نیاز به آنها را درک کنیم.

مدیریت دولتی به عنوان یک موضوع جدی که نیاز به توجه علمی دارد، ابتدا توسط وودرو ویلسون مطرح شد و همانطور که در دیدگاه ویلسونی مدیریت عمومی می خوانیم او شدیداً توصیه کرد که باید در این زمینه بررسی و بحث و بررسی بیشتری انجام شود تا کارآمدتر شود. و قوی

با این حال، تنها در اوایل قرن بیستم بود که دانشگاه‌های آمریکا مدیریت دولتی را به عنوان موضوعی برای مطالعه آکادمیک معرفی کردند که تحت تأثیر کتاب مهم LD White به نام مقدمه‌ای بر مطالعه مدیریت عمومی بود. همچنین تلاش‌هایی از سوی محققان برای تمایز بین سیاست و مدیریت انجام شد، از این رو مطالعه تطبیقی ​​این دو برای درک بهتر مدیریت دولتی به وجود آمد.

مدتی بعد رویکرد اصول مدیریت دولتی معرفی شد. این رویکرد تحت تأثیر کار WF Willoughby به نام اصول مدیریت عمومی در سال 1927 بود. کار او تأکید کرد که مطالعه علمی و تحقیق در مورد مدیریت می تواند به استخراج اصول اساسی در این زمینه کمک کند. این رویکرد توسط نویسندگان و محققان دیگری مانند Fayol، Mooney، Lyndall، Urwick و غیره حمایت شد. بنابراین برای مطالعه مدیریت دولتی از روش علمی کاوش، تحقیق، مشاهده، ثبت، طبقه‌بندی و غیره استفاده شد.

در این زمان، کارهای مهمی در زمینه روابط انسانی توسط افرادی مانند التون مایو شروع شده بود، آزمایش هاثورن او نور جالبی را بر نیروهای اجتماعی و روانی در موقعیت های کاری پرتاب کرد. بنابراین اهمیت نگرش ها، احساسات، عواطف و روابط اجتماعی، پویایی گروه کاری و غیره بر ساختار رسمی و نحوه کار تأثیر گذاشت. در حال حاضر و ارجحیت توسط سازمان های عمومی.

بعد از جنگ جهانی دوم، علوم رفتاری با تحقیقات و کارهای زیادی که در این زمینه انجام شد، بحث بسیار داغی در دانشگاهیان بود. رفتار اداری هربرت سایمون و رابرت دال، علم مدیریت عمومی: سه مسئله; به طور انتقادی نارسایی ها و محدودیت های مدیریت عمومی ارتدکس در روزهای قبل از جنگ را زیر سوال برد. سیمون بر جنبه تصمیم‌گیری در مدیریت دولتی تاکید کرد و بر لزوم توسعه یک نظریه اداری قوی و مرتبط بر اساس مطالعه دقیق و منطقی رفتار انسان تاکید کرد.

و اخیراً با ظهور فناوری در هر زمینه‌ای از زندگی و اجماع مشترک بین نویسندگان و محققان مبنی بر اینکه هم مدیریت دولتی و هم مدیریت خصوصی از بسیاری جهات مشابه هستند، رویکرد علم مدیریت به مدیریت دولتی به وجود آمد.

جدیدترین رویکرد، رویکرد تحلیل سیاست است، زیرا دولت با افزایش مشارکت در برنامه‌های رفاهی در حال ورود به حوزه‌های جدید و فعالیت‌های مختلف است، فرآیند سیاست‌گذاری عمومی و تحلیل آن، اندازه‌گیری خروجی و غیره به حوزه‌های جدید مطالعاتی تبدیل شد. علما و کارشناسان موضوع

در مقالات بعدی به برخی از این رویکردهایی که در بالا توضیح داده شد عمیق تر خواهیم پرداخت و خواهیم دید که چگونه آنها بر مطالعه مدیریت دولتی شکل داده و تأثیر گذاشته اند.

بدون نظر

پاسخ دهید