با درک اهمیت حفظ تعادل کار و زندگی سالم، هر کسی انگیزه پیدا می کند تا اقدامات لازم برای دستیابی به این تعادل را انجام دهد. تعادل بین کار و زندگی برای کارکنان و سازمان نیز مفید است. تعادل بین کار و زندگی شخصی به بهبود بهره وری، روحیه و وضعیت سلامت کارکنان کمک می کند. در واقع تعادل بین کار و زندگی باید برای همه ما اولویت باشد. عدم تعادل در هر یک از جبهه ها زندگی را دشوار می کند و خطرات یا چالش های متعددی را از نظر سلامتی، شادی و ثبات عاطفی ایجاد می کند.

مزایای تعادل بین کار و زندگی در زیر آورده شده است

 

    • تحقق : افرادی که تعادل بین کار و زندگی شخصی را حفظ می کنند، احساس رضایت و رضایت را در زندگی خود تجربه می کنند.

 

 

    • سلامت : یک زندگی کاری متعادل به کاهش عوارض مرتبط با سلامتی و خطر ابتلا به بیماری‌های جدی مختلف قلبی، فشار خون بالا، استرس یا بیماری‌های مرتبط با سبک زندگی کمک می‌کند.

 

 

    • بهره وری بهبود یافته : تعادل بیشتر بین کار و زندگی باعث بهبود بهره وری و عملکرد کارکنان در محل کار می شود.

 

 

    • تقویت رابطه : تعادل کار و زندگی، همکاری در روابط حرفه ای و شخصی را تسهیل می کند. زمانی که بین هر دو تعادل وجود داشته باشد، تعارض ها بهتر حل یا بررسی می شوند.

 

چگونه می توان بهره وری را افزایش داد؟

برخلاف تصور رایج که اضافه کاری منجر به افزایش بهره وری می شود. اما مطالعات نشان می دهد که ساعات کار طولانی منجر به از دست دادن کارایی یا فرسودگی و در نهایت کاهش بهره وری کلی می شود. مطالعات به همان اندازه نشان می‌دهند که افرادی که با استفاده از استراحت‌های کوتاه کار می‌کنند، نسبتاً بازدهی بیشتری نسبت به افرادی دارند که ساعت‌های طولانی بدون هیچ استراحتی در این بین کار می‌کنند.

با انجام مراحل زیر می توان بهره وری را افزایش داد:

 

    • وقفه های دوره ای در ساعات کاری. مدیتیشن، تمدد اعصاب یا تکنیک های تنفس و کشش به بهبود سلامت روان و جسم کمک می کند.

 

 

    • گذراندن وقت برای سرگرمی در زمان استراحت : مطالعات نشان می دهد که با صرف مقداری زمان برای سرگرمی مانند گشت و گذار در اینترنت و فعالیت های اوقات فراغت در طول استراحت های کوتاه، انتظار می رود سطح بهره وری تا 9 درصد افزایش یابد.

 

 

    • برخاستن از زمین : کار کردن به طور کامل برای ساعات طولانی سالم یا مطلوب نیست زیرا عواقب آن ممکن است کشنده باشد. نباید فرصت برنامه ریزی و توزیع تعطیلات خود را برای تعطیلات از دست داد، زیرا مطالعات همچنین نشان می دهد که افرادی که زمان با کیفیتی را در تعطیلات می گذرانند نسبتاً بهره وری بیشتری نسبت به افراد تنبل دارند.

 

چگونه سلامت روانی و جسمی را بهبود بخشیم؟

چندین مطالعه پژوهشی ثابت می‌کند که استرس روانی ناشی از فشارها و چالش‌های مربوط به کار منجر به خطرات سلامتی می‌شود. درصد جوانانی که از اختلالات استرس مانند افسردگی، شکست‌های ذهنی، بیماری‌های قلبی یا فشار خون بالا رنج می‌برند، طی چند سال گذشته به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.

سلامت روحی و جسمی را می توان با روش های زیر بهبود بخشید

 

    • با افزایش آگاهی در مورد خطرات یا خطرات بالقوه سلامتی که می تواند نتایج یک سبک زندگی بی پروا باشد.

 

 

    • از سوی دیگر، انتظار می رود یک سبک زندگی متعادل تأثیر مطلوبی بر بدن، ذهن و روح داشته باشد. سلامت کلی و تعادل بدن را بهبود می بخشد.

 

مزایای فرهنگ تعادل بین کار و زندگی برای سازمان

 

    • صرفه جویی در وقت کارکنان : با تسهیل فرهنگ کاری حمایتی و مساعد، سازمان ها می توانند بهره وری بالاتری را از کارکنان به دست آورند و با تعیین اولویت های روشن به کارکنان در برنامه ریزی و استفاده موثرتر از زمان کمک کنند.

 

 

    • حفظ کارکنان : ابتکارات تعادل زندگی کاری نه تنها ممکن است نسبت درصد حفظ کارکنان را افزایش دهد، بلکه به طور مساوی در صرفه جویی در هزینه اضافی که ممکن است یک سازمان به دلیل خروج یا جابجایی کارمند متحمل شود، کمک می کند.

 

 

    • بهبود انگیزه و روحیه کارکنان و همچنین تعهد آنها نسبت به کار . مطالعات نشان می دهد که کارکنان با انگیزه بهره وری بیشتری دارند و بهترین پشتیبانی را در سفر حرفه ای سازمان ارائه می دهند.

 

 

    • کاهش میزان غیبت : مطالعات نشان می‌دهد که برنامه‌های تعادل زندگی کاری در صورتی که به طور مؤثر توسط یک سازمان اجرا شود، می‌تواند میزان غیبت را تا حدود ۵۰ درصد کاهش دهد.

 

 

    • کمک به دستیابی به مزیت رقابتی یا مزیت : سیاست‌ها و قیمت‌های تعادل در زندگی کاری سازمان در قالب گزینه‌های کاری انعطاف‌پذیر، نوبت کاری و بسیاری موارد دیگر سازمان را رقابتی‌تر می‌کند و به تقاضاهای در حال تغییر مشتریان رسیدگی می‌کند و همچنین به سازمان به ماموریت یا اهداف استراتژیک خود دست یابد.

 

 

    • تقویت اعتبار سازمان : برنامه‌های تعادل زندگی کاری در صورت برنامه‌ریزی و اجرای مؤثر، می‌تواند اعتبار و وجهه یک سازمان را با شناخته شدن از سوی مردم به عنوان یکی از بهترین مکان‌ها برای کار و کمک به جذب استعدادهای برتر تقویت کند.

 

 

    • ایجاد نیروی کار وفادار : سیاست‌ها یا برنامه‌های کارمند پسند سازمان که از رفاه کلی کارکنان حمایت می‌کند، قطعاً به ایجاد نیروی کاری وفادار و متعهد کمک می‌کند.

 

 

    • کاهش تعارض : ارائه گزینه‌های کاری انعطاف‌پذیر، به کارکنان کمک می‌کند تا برنامه‌شان را تغییر دهند تا با تعهدات شخصی خود مطابقت داشته باشند یا در غیر این صورت از خانه کار کنند، که به نوبه خود احتمال هرگونه تعارض مرتبط با مسائل کاری و زندگی را کاهش می‌دهد.

 

تعادل بین کار و زندگی برای هر کارمند بسیار حیاتی است و عدم تعادل در هر یک از زمینه ها چالش های زیادی را هم برای کارمند و هم برای سازمان به همراه خواهد داشت. با ارائه حمایت ها و کمک های مورد نیاز در قالب سیاست های کارمند محور و برنامه های زندگی کاری، یک سازمان قادر خواهد بود از مزایای بهبود بهره وری کارکنان، کاهش نرخ گردش مالی و دستیابی به صرفه جویی در هزینه های مختلف بهره مند شود.

مدیران باید کارکنان را تشویق کنند تا از مزایای سیاست های شرکت استفاده کنند و آنها را تشویق کنند تا از مرخصی های رسمی خود استفاده کنند. برخی از سازمان‌ها با موفقیت برنامه‌های سلامتی را راه‌اندازی کرده‌اند که به طور مساوی شامل کارگاه‌هایی درباره مقابله با استرس و مسائل زندگی کاری است. بسیاری دیگر سایت ها یا مراکز سلامتی را به منظور حمایت و کمک به کارمندان معرفی کرده اند

بدون نظر

پاسخ دهید