توسعه کارکنان به اقداماتی اطلاق می شود که یک سازمان برای ارتقای مهارت های یک کارمند و ایجاد انگیزه در او برای کسب دانش و گرایش های جدید انجام می دهد. فعالیت های توسعه کارکنان دانش موجود فرد را ارتقاء می بخشد، مهارت های او را تقویت می کند و همچنین او را برای استفاده از فرصت های جدید در آینده آماده می کند.

در نتیجه آموزش ها و فعالیت های توسعه کارکنان، کارکنان با شرایط نامطلوب، موقعیت های پیش بینی نشده و چالش ها با لبخند مواجه می شوند.

برنامه چهار مرحله ای توسعه کارکنان

 

  1. مرحله اول – یک کارمند را آماده کنید 

    هیچ مقدار آموزش کمکی نمی کند مگر اینکه و تا زمانی که کارمند ارزش آن را درک کند. یک فرد باید بفهمد که چرا آموزش ها سازماندهی می شوند؟ به یاد داشته باشید، هیچ سازمانی دوست ندارد پول خود را صرف فعالیت های غیر مولد یا چیزی که نه به کارمندان و نه به کارفرما کمک کند، خرج کند. مدیر شما نمی داند چه مهارت های جدیدی را باید یاد بگیرید؟ موفقیت برنامه توسعه کارکنان تا حد زیادی به خود کارمند بستگی دارد.

    سازمان ها باید کارکنان خود را تشویق کنند تا در مورد نمودار رشد خود در سازمان فکر کنند و چگونه می توانند به آن دست یابند؟ هر کارمند باید از نقش ها و مسئولیت های خود آگاه باشد و اینکه چگونه می تواند به طور مؤثرتری به سازمان کمک کند. همیشه بهتر است کارمندان برنامه های توسعه خود را ارائه دهند و چیزهای جدیدی را که می خواهند یاد بگیرند تا همه کاره شوند.

    متخصصان منابع انسانی می‌توانند پرسشنامه‌های مختلفی را تهیه کنند که می‌تواند برای آگاهی از نظر کارکنان در میان آنها توزیع شود. اجازه دهید کارمندانتان فعالیت هایی را به شما پیشنهاد دهند که به پیشرفت بیشتر آنها کمک می کند.

    پرسشنامه می تواند سوالات اساسی مانند:

    • حوزه های مسئولیت کلیدی یک فرد
    • مهارت های مورد نیاز برای انجام وظایف خود
    • دست آورد های بزرگ
    • 5 سال بعد آدم خودش را کجا می بیند؟
    • ابتکارات جدیدی که کسی دوست دارد به آن رسیدگی کند
    • مهارت های جدیدی که کسی دوست دارد یاد بگیرد

    چنین سؤالاتی به مدیریت کمک می کند تا موقعیت فعلی یک کارمند را بداند و بداند که او در چه زمینه هایی باید آراسته و آموزش داده شود؟

     

  2. مرحله دوم – برنامه فعالیت های توسعه 

    هنگامی که تصوری کلی از آنچه کارکنان از شما انتظار دارند به دست آوردید، شروع به تهیه برنامه های توسعه کنید. یک برنامه توسعه مشترک برای همه کارمندان جواب نمی دهد. هر کارمندی متفاوت است.

    آموزش های مختلف داخلی و خارجی را با در نظر گرفتن نیازهای کارمند و اینکه چگونه برنامه آموزشی برای او مفید است، سازماندهی کنید. طراحی برنامه های آموزشی متناسب با نیازها و خواسته های سازمان. کارکنان را تشویق کنید تا با ذهنی باز بنشینند و تا آنجا که می توانند با مربی تعامل کنند. ارتباط یک طرفه صرفاً آموزش را خسته کننده می کند و هیچ چیز سازنده ای نمی توان از آن استخراج کرد.

    کارمندان را به کار گروهی تشویق کنید . افراد همتایان خود را در مورد شغل آموزش می دهند. از افراد بخواهید که همکاران خود را آموزش دهند. این نه تنها کارمندان دیگر را آموزش می دهد، بلکه مربی را نیز ماهر می کند. به کارکنان انگیزه دهید تا از یکدیگر بیاموزند. به کارمندان اجازه دهید هفته ای یک بار در یک انجمن باز درباره کارشان بحث کنند. چنین فعالیت هایی به اشتراک گذاری اطلاعات و دانش کمک می کند.

    کارفرمایان باید با کارمندان خود بنشینند تا بفهمند چگونه مشاغل خاصی را می توان برای افزایش خروجی دوباره طراحی کرد. اجازه دهید کارمندان با ایده های نوآورانه بیرون بیایند. مفاهیم و پیشنهادات جدید آنها را بشناسید و قدردانی کنید.

    مسئولیت های اضافی را به کارکنان بدهید. از آنها بخواهید که نماینده تیم خود باشند، گزارش تهیه کنند، عملکرد تیم خود را پیگیری کنند و غیره. آنها را نسبت به عملکرد تیم یا فرآیندهای جدید پاسخگو کنید. بگذار مسئولیت را بر عهده بگیرند.

    اجازه دهید کارمندان در کارهای روزمره به مدیران خود کمک کنند. رهبران تیم می توانند هر چند وقت یکبار اعضای تیم خود را برای جلسات کاری یا معاملات مهم ببرند. بیرون بردن آنها برای جلسات و فراهم کردن فرصتی برای تعامل با مشتریان، آنها را در معرض دید قرار می دهد.

     

  3. مرحله سوم – نظارت بر عملکرد 

    شما باید پیگیری کنید که کارمندان شما چه کاری انجام می دهند؟ بازخوردهای مناسب ضروری هستند. بعد از هر سه ماهه با کارمندان خود بنشینید و عملکرد آنها را مرور کنید. پیشنهادات لازم را برای بهبود عملکردشان به آنها بدهید. اگر یک بار عملکرد خوبی نداشته اند، بر سر آنها فریاد نزنید و انگیزه آنها را بی انگیزه نکنید.

     

  4. مرحله چهارم – ایجاد اعتماد به نفس 

    به کارمندان خود اعتماد کنید . کاری کنید که احساس کنند شما در کنار آنها هستید. همیشه اشتباهات آنها را نشمارید. بهتر است هر زمان که کار خارق العاده ای انجام می دهند از آنها قدردانی کنید. از کارمندان خود حمایت کنید تا در ازای آن انتظار وفاداری داشته باشند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 1 =