طرح توسعه فردی نقش مهمی در توسعه کارکنان دارد. برنامه توسعه فردی عموماً هم توسط کارمند و هم توسط کارفرما تهیه میشود که سازمان باید چه اقداماتی را برای ارتقای مهارتهای یک کارمند انجام دهد و به رشد شخصی و حرفهای او کمک کند.
برنامههای توسعه فردی عموماً به خوبی نوشته شدهاند و از این رو هم توسط مدیریت و هم توسط کارکنان جدی گرفته میشود. در یک طرح توسعه فردی، کارفرما یا مدیر تیم، مسئولیتهای شغلی/حوزههای مسئولیت کلیدی یک کارمند را در راستای صلاحیت تحصیلی، زمینه، تخصص و زمینههای مورد علاقه او مشخص میکند. به زبان عامیانه از طریق برنامه های توسعه فردی، مافوق اهداف شغلی کارکنان و چگونگی دستیابی به آن را تعیین می کنند.
طرح توسعه فردی در مراحل زیر طراحی و اجرا می شود:
-
مرحله 1 – خود ارزیابی توسط کارکنان
کارکنان باید نقاط قوت و ضعف خود را تجزیه و تحلیل کنند تا شکاف بین مرحله فعلی و مرحله مورد نظر خود را بدانند. هیچ کس شما را بهتر از خودتان نمی شناسد. اگر واقعاً می خواهید در حرفه حرفه ای خود برتر باشید، تمام مهارت هایی را که باید بدانید، بیابید. یک معیار برای خود تعیین کنید. هر کارمند باید از اولین روزی که به یک سازمان میپیوندد، حوزههای مسئولیت کلیدی و مسئولیتهای شغلی را به خوبی تعریف کرده باشد. در پایان هر ماه، کارهای مهمی را که در آن ماه انجام داده اید، دستاوردهایتان، کمک هایتان به سازمان و غیره یادداشت کنید. بررسی کنید که آیا از اهداف ماه قبل خود فراتر رفته اید یا خیر؟ دانش و مهارت های خود را با موارد ذکر شده در حوزه های مسئولیت اصلی خود مقایسه کنید. از ارسال گزارش هفتگی یا ماهانه از کارهایی که انجام داده اید برای سالمندان خود دریغ نکنید. نظارت بر عملکرد برای طراحی موفقیت آمیز برنامه های توسعه فردی ضروری است. برای اینکه بدانید چه چیزهای اضافی باید یاد بگیرید، باید بفهمید که در کجا کمبود دارید. بازخورد مناسب را از سالمندان خود بخواهید.
-
مرحله 2 – موقعیت فعلی خود را ارزیابی کنید
برای کارکنان ضروری است که موقعیت فعلی خود را در سازمان ارزیابی کنند و اینکه چگونه می توانند عملکرد خود را بهبود بخشند که نه تنها به پیشرفت شغلی آنها کمک می کند بلکه برای سازمان نیز مفید است. انتظارات مدیریت از شما را مشخص کنید؟ سازمان ها با مشکلاتی روبرو هستند زیرا اکثر کارکنان نمی دانند قرار است در سیستم چه کاری انجام دهند؟ از خود بپرسید اگر در زمانهای آینده مجبور به رسیدگی به مشتریان جدید شوید یا سازمانتان از شما بخواهد مسئولیتهای بیشتری را انجام دهید، چه؟ آیا واقعاً می توانید از تغییرات محیط کار جان سالم به در ببرید؟ آیا برای رویارویی با شرایط پیش بینی نشده یا شرایط نامطلوب مجهز هستید؟ همیشه به حال فکر نکنید بلکه به آینده نیز فکر کنید. دریابید که چه مهارتهای جدیدی را باید بیاموزید تا منبعی کارآمد برای سازمان باشید.
- یک کارمند باید بداند که به چه اهدافی می خواهد در حرفه حرفه ای خود دست یابد؟
- آموزش ها و یادگیری های جدید چه سودی برای شما و همچنین سازمان شما خواهد داشت؟
-
مرحله 3 – شناسایی فعالیت های توسعه
نحوه دستیابی به اهداف توسعه شغلی خود را مشخص کنید. تمام مراحلی را که برای ارتقای دانش و ارتقای مهارت های خود باید بردارید، مشخص کنید؟
-
مرحله 4 – برنامه خود را اجرا کنید
یک پیش نویس کلی از برنامه توسعه خود تهیه کنید. از مدیر یا سرپرست خود کمک بگیرید. تایید مدیر شما ضروری است. هنگامی که برای برنامه توسعه فردی خود آماده شدید، برنامه خود را عملی کنید. برنامه خود را اجرا کنید و پیشرفت خود را به طور منظم ارزیابی کنید. دریابید که این طرح چگونه به شما کمک می کند.
بدون نظر