بازار به مجموعه ای اطلاق می شود که در آن دو یا چند طرف در مبادله کالاها و خدمات در مبادله پول مشارکت دارند. دو طرف در اینجا به عنوان فروشنده و خریدار شناخته می شوند .
این مسئولیت بازاریابان است که نسبت به محصولات خود در بین مصرف کنندگان آگاهی ایجاد کنند. آگاهی افراد از وجود برند ضروری است. USPهای برندها باید به خوبی به کاربران نهایی منتقل شوند.
یک سازمان نمی تواند استراتژی های مشابهی برای ارتقای محصول در بین همه افراد داشته باشد. هر فردی نیاز و تقاضای یکسانی ندارد.
بنابراین بازاریابان با مفهوم STP آمدند .
STP مخفف:
S – Segmentation
T – Targeting
P – Positioning
اولین گام در فرآیند ارتقاء محصول، بخش بندی است
تقسیم یک بازار گسترده به بخشهای کوچک متشکل از افرادی که روی یک خط فکر میکنند و به محصولات و برندهای مشابه تمایل نشان میدهند، تقسیمبندی بازار نامیده میشود.
تقسیمبندی بازار به فرآیند ایجاد گروههای کوچک (بخشها) در یک بازار بزرگ برای گرد هم آوردن مصرفکنندگانی که نیازها، نیازها و علایق مشابهی دارند، اشاره دارد.
افراد در یک بخش خاص به نوسانات بازار مشابه پاسخ می دهند و به محصولات یکسان نیاز دارند.
به عبارت ساده تر، بخش بندی بازار را می توان گروه بندی نیز نامید.
بچه ها یک بخش را تشکیل می دهند. نرها می توانند بخشی از یک بخش مشابه باشند در حالی که ماده ها بخش دیگری را تشکیل می دهند. دانشآموزان به یک بخش خاص تعلق دارند، در حالی که افراد حرفهای و بازدیدکنندگان اداری را میتوان در یک بخش نگه داشت.
هدف گذاری
هنگامی که بازاریاب بخش های مختلفی را در بازار ایجاد می کند، سپس استراتژی های بازاریابی و طرح های تبلیغاتی مختلفی را با توجه به سلیقه افراد یک بخش خاص طراحی می کند. به این فرآیند هدف گذاری می گویند. پس از ایجاد بخش های بازار، سازمان آنها را هدف قرار می دهد.
هدف گذاری مرحله دوم است و پس از تقسیم بندی بازارها انجام می شود.
سازمان ها با کمک طرح ها و طرح های بازاریابی مختلف، محصولات خود را در میان بخش های مختلف هدف قرار می دهند.
نوکیا تقریباً برای همه بخش ها گوشی ارائه می دهد. آنها مخاطبان هدف خود را به خوبی درک می کنند و هر یک از گوشی های آنها نیازها و انتظارات بازار هدف را برآورده می کند.
تاتا موتورز تاتا نانو را به ویژه برای گروه های کم درآمد راه اندازی کرد.
تثبیت موقعیت
موقعیت یابی آخرین مرحله در چرخه موقعیت یابی هدف گذاری تقسیم بندی است.
هنگامی که سازمان در مورد بازار هدف خود تصمیم می گیرد، به سختی تلاش می کند تا تصویری از محصول خود در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کند. بازاریابان از طریق موقعیت یابی، اولین تصور از محصول را در ذهن مصرف کنندگان ایجاد می کنند.
موقعیت یابی به سازمان ها کمک می کند تا تصوری از محصولات در ذهن مخاطبان هدف ایجاد کنند.
عینک آفتابی Ray Ban و Police به بخش ممتاز ارائه می شود در حالی که عینک آفتابی Vintage یا Fastrack گروه درآمد متوسط را هدف قرار می دهد. عینک آفتابی Ray Ban در میان گروه های کم درآمد هیچ گیرنده ای ندارد.
گارنیر طیف گسترده ای از کالاها را برای مردان و زنان ارائه می دهد.
هر یک از مارک های آنها به خوبی در میان بخش های خاص بازار هدف قرار گرفته است. (مردان، زنان، نوجوانان و همچنین نسل بزرگتر)
مردان – لوسیون ضد آفتاب، دئودورانت
زنان – محصولات مراقبت روزانه از پوست، محصولات مراقبت از مو
نوجوانان – محصولات رنگ مو، گارنیر لایت (کرم فیرنس)
نسل قدیمی – کرم برای مبارزه با علائم پیری، چین و چروک
یک زن هرگز لوسیون ضد آفتاب مخصوص مردان را خریداری نمی کند و بالعکس. این موقعیت برند است.
بدون نظر