توسعه شغلی به فعالیت اصلی سازمان ها به منظور ایجاد مجموعه ای از کارکنان با استعداد و همچنین افزایش رضایت شغلی آنها تبدیل شده است. در کنار این، فرآیندی سازمان یافته و برنامه ریزی شده برای ارتقای کارایی سازمان نیز محسوب می شود. به طور معمول، ما ممکن است به آن به عنوان تلاشی برای ایجاد تعادل بین نیازهای نیروی کار سازمانی و نیازهای شغلی فردی نگاه کنیم. کارکنان خواسته ها و آرزوهای شخصی خود را دارند و باید از مهارت های شخصی خود برای دستیابی به اهداف و اهداف شغلی خود به طور مؤثر استفاده کنند. از سوی دیگر، سازمان ها به نیروی انسانی و تامین نیازهای منابع انسانی حال و آینده نیاز دارند. سیستم توسعه شغلی مکانیزمی است که هر دو طرف را مورد توجه قرار می دهد و به آنها کمک می کند تا نیازها و همچنین اهداف خود را برآورده کنند.

اهداف سیستم های توسعه شغلی

 

  • تقویت ارتباطات بهتر در سازمان: هدف اصلی از طراحی سیستم توسعه شغلی، تقویت ارتباطات بهتر در سازمان به عنوان یک کل است. این ارتباط را در تمام سطوح سازمان ها به عنوان مثال مدیر و کارمند و مدیران و مدیریت عالی ارتقا می دهد. ارتباطات مناسب، رگ حیات هر سازمانی است و به حل چندین مسئله بزرگ کمک می کند. 

     

  • کمک به تصمیم گیری های شغلی: یک سیستم توسعه شغلی به کارکنان و مدیران در تصمیم گیری های شغلی کمک مفیدی می دهد. آنها فرصتی پیدا می کنند تا مهارت ها و شایستگی های خود را ارزیابی کنند و اهداف و آرزوهای آینده خود را بشناسند. این به آنها کمک می کند تا برای رسیدن به اهداف بلندمدت شغلی خود جهت گیری کنند. 

     

  • استفاده بهتر از مهارت های کارکنان: یک سیستم توسعه شغلی به سازمان کمک می کند تا از مهارت های کارکنان بهتر استفاده کند. از آنجایی که مدیران مهارت‌ها و شایستگی‌های خود را می‌دانند و بنابراین، می‌توانند آنها را در شغلی قرار دهند که بتوانند حداکثر بازده را تولید کنند. 

     

  • تعیین اهداف واقعی: تعیین اهداف و انتظارات واقع بینانه یکی دیگر از اهداف اصلی سیستم توسعه شغلی است. این به کارکنان و سازمان کمک می کند تا بفهمند چه چیزی برای آنها امکان پذیر است و چگونه می توانند به اهداف خود دست یابند. 

     

  • ایجاد مجموعه ای از کارکنان با استعداد: ایجاد مجموعه ای از کارکنان با استعداد هدف اصلی سازمان ها است. از این گذشته، آنها باید نیازهای کارکنان خود را در حال و آینده برآورده کنند و یک سیستم توسعه شغلی به آنها کمک می کند تا نیازهای خود را برآورده کنند. 

     

  • افزایش رضایت شغلی: سازمان ها به ویژه سیستم های توسعه شغلی را برای افزایش رضایت شغلی کارکنان خود طراحی می کنند. از آنجایی که آنها باید دارایی های ارزشمند خود را حفظ کرده و آنها را برای موقعیت های درجه یک در آینده آماده کنند، باید نیازهای شغلی و انتظارات خود را از سازمان خود درک کنند. 

     

  • بازخورد: ارائه بازخورد در هر مرحله نیز در داخل یک سازمان برای اندازه گیری میزان موفقیت یک سیاست خاص اجرا شده و ابتکارات اتخاذ شده توسط سازمان مورد نیاز است. علاوه بر این، به مدیران کمک می کند تا برای عملکرد کارکنان بازخورد بدهند تا بتوانند آنچه از آنها انتظار می رود را درک کنند. 

سیستم توسعه شغلی می تواند در ایجاد فرهنگ حمایتی در سازمان بسیار موثر باشد و به کارکنان کمک کند تا مهارت های خود را برای رسیدن به خواسته ها و آرزوهای مرتبط با شغل خود رشد دهند و از مهارت های خود استفاده کنند. هم سازمان و هم کارکنان می توانند به طور همزمان به اهداف خود برسند.

بدون نظر

پاسخ دهید