فعالیت های مالی یک شرکت یکی از مهم ترین و پیچیده ترین فعالیت های یک شرکت است. بنابراین برای مراقبت از این فعالیت ها یک مدیر مالی تمام فعالیت های مالی مورد نیاز را انجام می دهد.

مدیر مالی شخصی است که تمام وظایف مهم مالی یک سازمان را بر عهده دارد. شخص مسئول باید دوراندیشی داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که وجوه به بهترین نحو استفاده می شود. اقدامات او مستقیماً بر سودآوری، رشد و حسن نیت شرکت تأثیر می گذارد.

وظایف اصلی یک مدیر مالی به شرح زیر است:

  1. افزایش سرمایه

    برای انجام تعهدات کسب و کار، داشتن پول نقد و نقدینگی کافی مهم است. یک شرکت می تواند از طریق حقوق صاحبان سهام و بدهی سرمایه خود را تامین کند. این مسئولیت یک مدیر مالی است که نسبت بین بدهی و حقوق صاحبان سهام را تعیین کند. حفظ تعادل خوب بین حقوق صاحبان سهام و بدهی بسیار مهم است.

  2. تخصیص بودجه

    هنگامی که منابع مالی از طریق کانال های مختلف جمع آوری می شوند، وظیفه مهم بعدی تخصیص وجوه است. وجوه باید به گونه ای تخصیص داده شود که از آنها به نحو مطلوب استفاده شود. برای تخصیص بهترین وجه ممکن باید به نکات زیر توجه شود

     

    • اندازه شرکت و قابلیت رشد آن 

       

    • وضعیت دارایی ها اعم از بلندمدت یا کوتاه مدت 

       

    • روشی که توسط آن وجوه جمع آوری می شود 

    این تصمیمات مالی به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سایر فعالیت های مدیریتی تأثیر می گذارد. از این رو تشکیل ترکیب دارایی خوب و تخصیص مناسب منابع مالی یکی از مهمترین فعالیت ها می باشد

  3. برنامه ریزی سود

    کسب سود یکی از وظایف اصلی هر سازمان تجاری است. کسب سود برای بقا و رزق هر سازمانی مهم است. برنامه ریزی سود به استفاده مناسب از سود تولید شده توسط شرکت اشاره دارد.

    سود ناشی از عوامل زیادی مانند قیمت گذاری، رقابت صنعتی، وضعیت اقتصاد، مکانیسم عرضه و تقاضا، هزینه و تولید است. ترکیب سالم عوامل متغیر و ثابت تولید می تواند منجر به افزایش سودآوری شرکت شود.

    هزینه های ثابت با استفاده از عوامل ثابت تولید مانند زمین و ماشین آلات متحمل می شود. به منظور حفظ یک پشت سر هم، ارزش گذاری مستمر هزینه استهلاک هزینه ثابت تولید مهم است. برای جایگزینی عوامل تولیدی که فرسوده شده اند، باید هزینه فرصت محاسبه شود. اگر به این نکته توجه نشود، این هزینه ثابت می تواند باعث نوسانات زیادی در سود شود.

  4. شناخت بازار سرمایه

    سهام یک شرکت در بورس اوراق بهادار معامله می شود و خرید و فروش اوراق بهادار مستمر است. از این رو درک روشن از بازار سرمایه یکی از وظایف مهم یک مدیر مالی است. هنگامی که اوراق بهادار در بازار سهام معامله می شود، ریسک زیادی در بر دارد. بنابراین یک مدیر مالی ریسک موجود در این معامله سهام و اوراق قرضه را درک و محاسبه می کند.

    نحوه توزیع سود به صلاحدید یک مدیر مالی بستگی دارد. بسیاری از سرمایه گذاران دوست ندارند شرکت سود را بین سهامداران به عنوان سود تقسیم کند، در عوض در خود کسب و کار برای افزایش رشد سرمایه گذاری کند. شیوه های یک مدیر مالی به طور مستقیم بر عملکرد در بازار سرمایه تأثیر می گذارد.

بدون نظر

پاسخ دهید