نکاتی برای حرفه ای ها برای یک مذاکره موفق

مذاکره تکنیکی است که برای جلوگیری از تعارض و تصمیم گیری در مورد چیزی که به نفع همه باشد استفاده می شود. افراد با یکدیگر مذاکره می کنند و سعی می کنند به راه حلی برسند که همه را راضی کند. مذاکره ممکن نیست مگر اینکه و تا زمانی که افراد یاد بگیرند تا حدی سازش کنند و از عیب یابی در یکدیگر دست بردارند.

حرفه ای ها باید بدانند که چگونه به خوبی مذاکره کنند تا با موفقیت معامله ها را ببندند، از تعارض اجتناب کنند، روابط بهتری بین کارمندان ایجاد کنند و سازمان را به مکانی بهتر برای کار تبدیل کنند. یک فرد حداکثر زمان خود را در محل کار خود می گذراند و بنابراین مهم است که برای تمرکز و خروجی بهتر در اینجا آرام و بدون تنش باشد. اگر با اعضای تیم خود موافق نیستید، با آنها دعوا نکنید، بهتر است همیشه مذاکره کنید و راه حلی بیابید که شما و آنها را خوشحال کند. شخص نمی تواند در سازمان خود دشمن داشته باشد، بنابراین مذاکره در شرکت ها بسیار ضروری است.

اجازه دهید چند نکته مفید برای حرفه ای ها برای یک مذاکره موفق را مرور کنیم.

 

  • آمادگی – ضروری است که یک فرد به خوبی برای مذاکره آماده شود. به یاد داشته باشید که آیا شرکت شما شما را برای مذاکره با یک طرف خارجی انتخاب کرده است. حتما جرقه ای در شما دیده اند. به هیچ وجه نمی توانید آنها را ناامید کنید و باید سخت تلاش کنید تا انتظارات مافوق خود و همچنین سازمان خود را برآورده کنید. چالش را با کمال میل بپذیرید؛ از ترس چیزی را قبول نکن شما هرگز نمی توانید کار بزرگی انجام دهید. تمام جزئیات مربوطه را با دقت مرور کنید. اگر در مورد چیزی واضح نیستید، به جای اینکه با شک و تردید در ذهن خود به مذاکره بروید، از قبل با مافوق خود توضیح دهید. اگر خودتان با جزئیات و حقایق واضح نباشید، هرگز نمی توانید طرف مقابل را متقاعد کنید. 

     

  • هوشیار باشید – در طول مذاکره چشم و گوش خود را باز نگه دارید. به یاد داشته باشید که طرف مقابل بسیار تلاش می کند تا شما را متقاعد کند و تصمیمات خود را به شما تحمیل کند. شما مجبور نیستید طعمه طرف مقابل شوید. اگر حوصله مذاکره ندارید، همیشه بهتر است به جای به هم ریختن کارها، آن را به تعویق بیندازید. 

     

  • اعتماد – اعتماد کلید یک مذاکره موثر است. یک حرفه ای باید به اندازه کافی اعتماد به نفس داشته باشد تا نکات خود را در مقابل طرف مقابل به وضوح بیان کند. طرف مقابل می تواند هر چیزی از شما بخواهد و شما نمی توانید در مقابل او عصبی باشید. به اندازه کافی باهوش باشید که به تمام سوالات او پاسخ دهید. یک فرد با اعتماد به نفس همیشه تأثیر خود را روی دیگران می گذارد و مردم به او نگاه می کنند. 

     

  • محتاط باشید – در کار کاغذی خود بسیار مراقب باشید. اوراق را با دقت مطالعه کنید و زمانی که برای مذاکره می روید، تمام مدارک لازم را با خود همراه داشته باشید. توافقات و قراردادهای لازم را از قبل آماده کنید و فضا را برای شرایط و ضوابط و همچنین امضای دو طرف بگذارید. این تشریفات باید پس از اتمام مذاکرات انجام شود. 

     

  • از تاخیر اجتناب کنید – همیشه باید به موقع به جلسات کاری برسید. طرف مقابل را منتظر نگذارید. اگر زمان مذاکره 10 صبح است، مطمئن شوید که ساعت 9:45 صبح آنجا هستید. زمان برای همه ارزشمند است و باید بهترین استفاده را از آن کرد. 

     

  • طرف مقابل را به خوبی درک کنید – برای یک مذاکره موثر، مهم است که نیازها و انتظارات طرف مقابل را نیز درک کنید. طبیعی است که بیشتر به فکر چیزهای خود باشیم، اما نباید علایق طرف مقابل را نیز نادیده گرفت. به یاد داشته باشید که او نیز برای تجارت آمده است. مهم است که هر دو طرف در یک بحث سالم در یک انجمن باز شرکت کنند و مزایا و معایب برنامه ها را به دقت ارزیابی کنند تا در مورد چیزی تصمیم بگیرند که برای همه مفید باشد. هرگز کسی را دست کم نگیرید. مطمئن شوید که همه پس از مذاکره خوشحال هستند. هیچ کس نباید شکایت کند. 

     

  • هیچ کس را فریب ندهید – در طول مذاکره باید صادق بود. تنها زمانی باید صحبت کرد که از آن مطمئن باشد. به حدس زدن کارها یا فرضیات وابسته نباشید. آنها در سناریوهای حرفه ای کار نمی کنند. جعل کردن یا دستکاری حقیقت غیراخلاقی است. برای یک مذاکره عادلانه و جلوگیری از سردرگمی بعداً باید در معاملات خود صادق بود. از دروغ و بی صداقتی چیز زیادی به دست نمی آورید. 

     

  • همیشه یک برنامه جایگزین همراه خود داشته باشید – اگر طرح الف شما شکست خورد، مطمئن شوید که آماده ارائه طرح ب هستید. یک گزینه مهم است. شما نباید به یک برنامه تکیه کنید. شما هرگز نمی دانید کدام طرح با دیگران کلیک می کند. 

     

  • فرد باید هدف مذاکره را بداند – چرا فکر می‌کنید به مذاکره نیاز دارید؟ باید انتظارات خود را از مذاکره روشن کرد. دستور کار مذاکره باید روشن باشد. مطمئن شوید که انتظارات واقع بینانه دارید. چیزی را نخواهید که باعث ضرر طرف مقابل شود. لطفا انتظار نداشته باشید چیزهای غیر ممکن اتفاق بیفتد. 

     

  • زیاد درگیر مذاکره نشوید – یاد بگیرید که احساسات خود را کنترل کنید. هیچ تصمیمی را نباید از روی احساسات گرفت. فقط به این دلیل که با دوست خود سر و کار دارید، چیزها را نادیده نگیرید. زندگی حرفه ای باید جدا از علایق شخصی شما باشد. به کار خود اولویت بیشتری بدهید. 

     

  • آراستگی مکان را حفظ کنید – از کلمات زشت یا توهین آمیز علیه کسی استفاده نکنید. هرگز به کسی توهین نکن اگر طرف دوم متقاعد نشد، با او بحث کنید اما هرگز به اعمال تحقیر آمیز خم نشوید. این کاملا غیر قابل قبول است. 

     

  • ارتباط دهنده خوبی باشید – شفافیت در افکار مهم است و ایده ها باید به وضوح به طرف مقابل منتقل شوند. سعی نکنید دیگران را گیج کنید. اطمینان حاصل کنید که رویکرد معمولی را در پیش نمی گیرید. از کلمات مرتبط استفاده کنید. اصطلاحات تخصصی و اصطلاحات شرکتی را در سخنرانی خود اضافه کنید. آدم باید مواظب تن و لحن خود نیز باشد. گام نباید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. باید برای همه قابل شنیدن باشد. 

     

  • صبور باشید – مذاکره نیاز به زمان دارد و شخص باید به اندازه کافی صبور باشد تا بتواند با طرف دوم تعامل کند، طرف دوم را درک کند و نکات خود را روشن کند. سعی نکنید مذاکرات را به سرعت به پایان برسانید. هرگز تصمیمات خود را به دیگران تحمیل نکنید و برای نتیجه گیری عجله نکنید. 

     

  • مکالمه را خیلی طولانی نکنید – وقتی به نتیجه رسیدید، بهتر است معامله را ببندید. منتظر معجزات بیشتر نباشید. مطمئن شوید که مذاکره را خیلی یکنواخت نکنید در غیر این صورت طرفین علاقه خود را به بحث از دست خواهند داد. بحث باید جالب باشد و همه باید در آن شرکت کنند. نظرات خود را در زمان بحث بیان کنید، نه اینکه بعداً کتک بزنید. 

     

  • نباید گران قیمت رفتار کرد یا وانمود کرد – خودتان باشید و سعی کنید به روشی عادی واکنش نشان دهید. با کسی بی ادب نباش آسوده باشید و همه چیز به طور خودکار در جای خود قرار می گیرد. برای مذاکره بهتر باید با طرف دوم راحت بود. 

     

  • اگر نتوانید معامله را ببندید، هیچکس شما را به دار آویخت، بنابراین از دعوای غیر ضروری با کسی خودداری کنید. بهتر است چیزهای جزئی را نادیده بگیرید. از چیزهای کوچک مسائل را ایجاد نکنید. آدم باید گاهی سازش را یاد بگیرد و سخت تلاش کند تا به نتیجه برسد. 

     

  • یک اتاق مناسب برای مذاکرات تجاری انتخاب کنید – یک اتاق کنفرانس، یک اتاق جلسه یا احتمالا اتاق هیئت انتخاب ایده آل است. مکانی بدون سر و صدا را انتخاب کنید. بحث را خیلی رسمی نکنید. می توانید چند تنقلات نیز سفارش دهید. همیشه یک خودکار و یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشید تا نکات مهم را برای مراجعات بعدی یادداشت کنید. اگر باید ارائه ای ارائه کنید، مطمئن شوید که به درستی در لپ تاپ خود دانلود شده است. قبل از رفتن به مذاکره یک بار چک کنید. ممکن است شما را در مقابل دیگران شرمنده کند. متناسب با معامله لباس بپوشید. برای تاثیر مطلوب، فرم های رسمی را ترجیح دهید.

بدون نظر

پاسخ دهید