عدم تعادل بین زندگی شخصی و زندگی کاری می تواند اثرات جدی یا نامطلوبی بر سلامت و رفاه داشته باشد. این عدم تعادل معمولا زمانی اتفاق می افتد که مرزهای بین زندگی حرفه ای و زندگی شخصی به وضوح مشخص نشده و با نظم و انضباط دنبال نمی شود. عدم تعادل بین کار و زندگی منجر به استرس عاطفی، افسردگی و اضطراب می شود.

مطالعات و تحقیقات گسترده در مورد تعادل زندگی کاری نشان می دهد که بیش از فشارهای مالی یا مشکلات خانوادگی، عدم تعادل بین کار و زندگی به طور قابل توجهی بر سلامتی تأثیر می گذارد و در صورت نادیده گرفته شدن ممکن است عوارض جدی ایجاد کند.

بیایید علائم عدم تعادل زندگی کاری را تجزیه و تحلیل کنیم

 

    • فرسودگی : با ساعت‌های طولانی کارکردن خستگی‌ناپذیر و منظم، ممکن است در معرض خطر خستگی روحی و جسمی قرار بگیرید، و در نهایت به دلیل سردرگمی و خستگی، تمام مراحل زندگی را به هم بزنید. یک برنامه جامع اگر برای مدت طولانی دنبال شود، ممکن است سردرگمی ایجاد کند، حساسیت به اشتباهات در کار را افزایش دهد و بر بهره وری کلی تأثیر بگذارد. مشکلات متعددی مانند عدم هماهنگی چشم و دست، رفلکس های ضعیف، مشکلات تمرکز و خطر تصادف، صدمات، مسئولیت یا افزایش شغلی از دیگر خطرات عدم تعادل در برنامه زندگی کاری هستند.

 

 

    • عدم تعادل: عدم تعادل بین کار و زندگی فشار ناشی از انجام تعهدات حرفه ای را در مهلت های زمانی سخت افزایش می دهد، در نتیجه ممکن است رویدادهای مهم خانواده مانند سالگردها، تولدها یا لحظات خاص دور هم جمع شدن با عزیزان را از دست بدهید. غیبت ممکن است تأثیر بدی بر رابطه با عزیزان بگذارد و بی ثباتی یا فشارهایی را در زندگی شخصی ایجاد کند.

 

 

    • دوری از دوستان : دوستی ها باید با گذراندن زمان باکیفیت با دوستان نزدیک تقویت شوند. با اختصاص بخش عمده ای از زمان به حرفه خود، ممکن است در نهایت تنها باشید. دوستان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما هستند و با حضور در لحظات استرس یا زمان آزمایش به عنوان یک سیستم پشتیبانی عمل می کنند. با حمایت دوستان و عزیزان می توان احساس رضایت را تجربه کرد و زندگی رضایت بخشی داشت. اما برای اینکه دوستان مادام‌العمر در کنار شما بمانند، باید زمان با کیفیتی اختصاص داده شود و ارتباط مکرر برقرار شود.

 

 

    • افزایش سطح استرس : عدم تعادل بین کار و زندگی می تواند بر سطح استرس افزوده و خطر ابتلا به انواع خطرات سلامتی یا بیماری های سبک زندگی مانند بیماری های قلبی عروقی، سیستم ایمنی ضعیف، سردرد و حملات میگرنی، کمردرد، آکنه، سفت شدن ماهیچه ها، عصبی بودن، تحریک پذیری را افزایش دهد. ، افسردگی، نوسانات خلقی، افزایش وزن، خستگی، عزت نفس ضعیف و غیره.

 

بیایید برخی از علائم استرس را درک کنیم

 

    • افرادی که استرس را تجربه می کنند ممکن است کنترل احساسات یا مقابله با آن برایشان مشکل باشد.

 

 

    • استرس می تواند منجر به بی حالی شود.

 

 

    • افزایش استرس می تواند مشکلاتی در تمرکز یا تمرکز ایجاد کند و در نتیجه بیقراری یا حساسیت بیش از حد ایجاد کند.

 

 

    • اضطراب می تواند نتیجه استرس طولانی مدت باشد.

 

 

      • چاقی : چاقی یکی از عوارض جانبی مضر مشکل عدم تعادل بین کار و زندگی است که زمانی رخ می دهد که برای تناسب اندام و سلامت به برنامه غذایی یا ورزش خود توجه نکنیم. چاقی به طور مستقیم با احتمال بیماری قلبی یا بسیاری از مشکلات جدی سلامتی مرتبط است.

 

 

      • افزایش میزان غیبت کارکنان : عدم تعادل در زندگی کاری همیشه خطر ایجاد عوارض عمده مرتبط با سلامتی را افزایش می دهد و بنابراین غیبت کارکنان در محل کار که هزینه ای مرکب برای کارفرمایان است و چالشی است که پرداختن به آن ممکن است دشوار باشد. غیبت یک کارمند هزینه های مستقیم یا پنهان زیادی برای سازمان دارد. کارمندان از مرخصی استعلاجی استفاده می کنند که حتی در صورت غیبت از کار در روزهای معین با ارائه دلیل موجه، حقوق دریافت می کنند. مرخصی هزینه مستقیم برای سازمان است. جدای از این، به دلیل افزایش سطح غیبت در یک سازمان، کاهش بهره وری وجود خواهد داشت.

 

 

      • علائم فرسودگی شغلی : مطالعات تحقیقاتی تاکنون نشان داده است که کارکنانی که تمایل به کار بیش از حد دارند، در نهایت در معرض فرسودگی شغلی قرار می‌گیرند. فرسودگی شغلی را می توان به صورت پاسخ های روانی بیان کرد یا ممکن است از طریق پاسخ های فیزیکی بیان شود. به دلیل ارتباط مستقیم آن با نسبت گردش کارکنان، هزینه شرکت را افزایش می دهد.

 

چگونه بفهمیم فرسودگی شغلی رخ داده است

 

    • از دست دادن بهره : کارکنانی که فرسودگی شغلی را تجربه می کنند، نمی توانند روی کار خود تمرکز کنند و توجه کافی به کار خود نخواهند داشت.

 

 

    • خیزش های عاطفی : فرد در هنگام مواجهه با مسائل فرسودگی، خیزش های عاطفی را تجربه می کند یا واکنش های عاطفی متناقضی از خود نشان می دهد.

 

 

    • از دست دادن انگیزه : افرادی که دچار فرسودگی می‌شوند، انگیزه کمتری برای به عهده گرفتن چالش‌های موجود در محل کار خواهند داشت یا علاقه‌ای برای ارائه بهترین‌ها ندارند.

 

 

    • احتمال افسردگی : فرسودگی شغلی می تواند افراد را افسرده تر کند و به مرحله ناامیدی یا ناامیدی برسد.

 

 

      • افزایش درد بدن : افزایش اضطراب و استرس می تواند منجر به تشدید درد در نقاط مختلف بدن به شکل سردرد مزمن، درد شانه و گردن شود. با ایجاد تغییر در برنامه روزانه و توجه به مراقبت از خود می توان با این مشکل مقابله کرد. با گرفتن دوش آب گرم در صبح، درمان خود با رایحه درمانی یا اسپا و استراحت از برنامه شلوغ ممکن است از بسیاری جهات به شما کمک کند.

 

 

      • هرگز پروژه ها را تمام نمی کنید : دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد تا توضیح دهد که چرا مردم هرگز پروژه های خود را در مهلت های برنامه ریزی شده خود به پایان نمی رسانند. در زیر به تعداد کمی اشاره شده است:

 

 

    • عدم اعتماد به نفس

 

 

    • تهدید به شکست

 

 

    • احساس ضعف روده

 

 

    • عدم شفافیت هدف

 

 

    • کمال گرایی و اهمال کاری

 

می توان با تمرین یوگا، تکنیک های تنفس، حفظ یک برنامه روتین برای پیاده روی یا ورزش، بر استرس غلبه کرد یا حداقل آن را تحت کنترل داشت. علاوه بر این، مشکل فرسودگی شغلی را می توان با خواب کافی و استراحت از برنامه یکنواخت برطرف کرد. با داشتن یک سرگرمی در زندگی و تجربه دوره ای سرگرمی های جدید نیز به مبارزه با استرس و مسائل فرسودگی کمک می کند.

بدون نظر

پاسخ دهید