چرا معنویت و تجارت ناسازگار نیستند و بودیسم چه چیزی می تواند به ما بیاموزد؟
اغلب، ما فکر می کنیم که معنویت و تجارت با یکدیگر ناسازگار هستند و از این رو، ابزارهای مجزا و متمایز برای رسیدن به اهداف هستند.
در حالی که اولی پرهیز و رد لذت های دنیوی را موعظه می کند، دومی بر کسب درآمد به عنوان هدفی که همه وسایل برای آن توجیه می شود تمرکز می کند.
در واقع، کل اقتصاد مدرن بر انگیزههای سودجویانه بنا شده است که کاملاً مخالف آن چیزی است که آموزگاران معنوی به عنوان غایات انتزاعی و شادیهای متافیزیکی اعلام میکنند.
با این حال، در سالهای اخیر، افزایش قابل توجهی در میان رهبران و رهبران شرکتها و همچنین بسیاری از مدیران موفق اوبر در مورد گنجاندن اصول معنوی در عملکرد روزمره مدیریت وجود داشته است.
این علاقه ناشی از نیاز به یافتن تعادل در جهانی پرتنش و پر استرس است که در آن خواستههای زندگی دیوانهوار 24 ساعته ما به این معنی است که رهبران و مدیران باید تعادلی ظریف بین گرفتار شدن در جنون زندگی و نیاز به جستجوی صلحی است که برای زنده ماندن در جنگل مدرن شرکت بسیار ضروری است.
اینجاست که رهبر بودایی تبتی و راهب برنده جایزه نوبل، دالایی لاما و آموزههای او در مورد شیوههای بودایی میتواند برای شرکتهای متعصب و خشمگین مفید باشد.
چگونه ذهن آگاهی می تواند به ما کمک کند تا در محل کار سازنده تر و کارآمدتر شویم
به عنوان مثال، اجازه دهید اصل بودایی ذهن آگاهی یا زندگی در لحظه را در نظر بگیریم و تمام انرژی ها را بدون نگرانی در مورد اشتباهات گذشته یا نگرانی در مورد آینده متمرکز کنیم.
ذهنآگاهی به معنای فداکاری و توجه کامل به لحظه حال در ایالتی مانند ذن است و شرکتهای بزرگ با فشارهای روزافزون برای دستیابی به اهداف نهایی میتوانند به خوبی از این تمرین ساده پیروی کنند تا کارایی و بهرهوری آنها بالا برود.
برای توضیح بیشتر، اگر همه متخصصان در یک سازمان بر زمان حال تمرکز کنند و تمام انرژی خود را صرف کار مورد نظر کنند، در آن صورت قادر خواهند بود آن کار را به انجام برسانند و در آن برتری پیدا کنند، نه اینکه تحت فشارها و کششها قرار گیرند، جایی که گذشته بر روی آن تأثیر میگذارد. حال و آینده را تحت تاثیر قرار می دهد.
به عبارت دیگر، با تمرکز روشن و تعهد برای تعالی در کار انتخاب شده، شرکتهای بزرگ میتوانند اطمینان حاصل کنند که تمام انرژی خود را به لحظه حال هدایت میکنند.
در واقع، با هوشیاری، میتوانند از اشتباهات گذشته اجتناب کنند و با تکمیل و حتی فراتر از انتظارات از زمان حال، آیندهای موفق را تحقق بخشند.
سرمایه داری دلسوز و چگونه می توان جهان را به مکانی بهتر تبدیل کرد
در مرحله بعد، اجازه دهید یکی از مهمترین اصول بودیسم و یکی از موارد مورد علاقه دالایی لاما را در نظر بگیریم.
تمرین شفقت در آموزش او بیشترین اهمیت را پیدا می کند و شرافتمندان شرکتی مادی گرا و پولدار ما نیز می توانند یک یا دو چیز از این موضوع بیاموزند.
به عنوان مثال، برای بسیاری از ما طبیعی است که وقتی هموطنانمان برای گذران زندگی خود در تلاش هستند، در مورد کسب ثروت احساس گناه کنیم.
در واقع، به همین دلیل است که میلیاردرها اغلب به خیریه کمک می کنند تا وجدان خود را راحت کنند و احساس خوشحالی کنند که به جامعه ای که از آن چیزهای زیادی به دست آورده اند، پس داده اند.
بنابراین، اعمال سرمایهداری دلسوزانه میتواند اهداف هر دو ثروتمند و فقیر را برآورده کند، زیرا اولی احساس میکند که سهم خود را انجام دادهاند و دومی از این کار سود میبرد و چه کسی میداند، ممکن است روزی آنها نیز در موقعیتی قرار بگیرند که از این طریق جبران کنند. فضیلت موفقیت به دلیل تحصیلات یا شغلی که توسط سرمایه داران دلسوز کمک شده است.
در سالهای اخیر، سرمایهداری دلسوز موضوع بحث در میان صاحبنظران شرکتها بوده است، به طوری که در گردهمایی سالانه چه کسی در داووس، سخنرانانی از صومعههای بودایی حضور دارند که به اولیها در مورد چگونگی کاهش نابرابری و نابرابری در جهان توصیه میکنند.
آنچه دالایی لاما در مورد احساسات مخرب و تبدیل چنین احساساتی می گوید
سوم، یک آموزه بسیار ضروری بودایی وجود دارد که دالایی لاما در میان آموزه های دیگر به آن مشهور بوده است. این اصل تبدیل احساسات مخرب به احساسات شاد و در نتیجه رهایی از استرس زندگی روزمره است.
در واقع، یک کتاب کامل از نویسنده و روانشناس برجسته، دانیل گولمن، وجود دارد که پیشگام مفهوم هوش عاطفی است که بر این تمرکز دارد که چگونه بودیسم می تواند پاسخی به نفرت و خشم غالب در جهان باشد.
تمرین مراقبه همراه با سایر اصول بودیسم می تواند به ما کمک کند تا خود و جهان را به نوبه خود درمان کنیم و از این رو، دالایی لاما اغلب در مورد اینکه چگونه می توانیم احساسات منفی خود را به احساسات مثبت تبدیل کنیم، صحبت می کند.
با توجه به حجم زیاد آنلاین در رسانههای اجتماعی و از دست دادن بهرهوری و تمرکز برای نادیده گرفتن اثراتی که بر زندگی ما میگذارند، این چیزی است که هر رهبر کسبوکار و حرفهای میتواند آن را دنبال کند و اگر بخواهد متعادل بماند و تمرکز کند. به جای اینکه در سیل نفرت گم شوند، روی کارشان.
نتیجه
با گفتن این، به خوبی می توان گفت که همه اینها روی کاغذ خوب است، وقتی در دنیای واقعی، فشار برای نشان دادن نتایج و آن هم خیلی سریع وجود دارد.
در حالی که ما این نکته را می پذیریم، استدلال ما این است که اصول مورد بحث در اینجا و اصول گسترده تر توسط دالایی لاما این پتانسیل را دارند که حتی در زندگی روزمره نیز مفید باشند، همانطور که بسیاری از شرکت های بزرگ کشف کرده اند.
در واقع، با توجه به سایر گوروهای معنوی هندی و آسیایی، شرکت های برجسته ای وجود دارند که برای کاهش استرس و فشار روی کارمندان خود از آنها کمک می خواهند و از این رو، نتیجه گیری ما این است که با پیروی از اصول معنوی ساده بدون چیزهای زیادی می توانیم به چیزهای زیادی دست یابیم. تلاش کنیم و حرفه ما را غنی کنیم.
بدون نظر