استراتژی رسانه در تبلیغات
هر کاری که باید انجام شود نیاز به برنامه عمل دارد تا کار به نحو مطلوب و درستی انجام شود. استراتژی رسانه نقش بسیار مهمی در تبلیغات دارد. نقش استراتژی رسانه یافتن مسیر صحیح برای انتقال یا رساندن پیام به مشتریان هدف است.
چند نفر همه تبلیغات یا پیشنهادات تبلیغاتی را می بینند یا می شنوند یا می خوانند و محصول یا خدمات را می خرند؟ هدف اصلی استراتژی رسانهای نه تنها جذب مشتری برای محصول خود، بلکه ارسال پیام مناسب به افراد مناسب در زمان مناسب است و البته آن پیام باید متقاعدکننده و مرتبط باشد. بنابراین، در اینجا برنامه ریزان سازمان تصمیم می گیرند که از استراتژی رسانه ای استفاده شود اما بودجه را همیشه در نظر داشته باشند.
فرآیند استراتژی رسانه دارای سه ” W ” است که باید تصمیم گیری شود. آن ها هستند
- کجا تبلیغ کنیم؟
- چه زمانی تبلیغ کنیم؟
- از چه نوع رسانه ای استفاده کنیم؟
محل نمایش یا ارائه آگهی کجاست ؟ به طور خلاصه، به معنای منطقه جغرافیایی است که از آنجا باید برای مشتریانی که از محصول یا خدمات ارائه شده استفاده می کنند یا به احتمال زیاد از آن استفاده می کنند قابل مشاهده باشد. این مکان تنها به معنای تلویزیون یا رادیو نیست، بلکه میتواند روزنامه، وبلاگ، حمایت مالی، احتکار در جادهها، تبلیغات در تماشای فیلم در سالنها و غیره باشد. اساس و برای مارک های محلی می تواند بر اساس شهر باشد.
زمان نمایش یا اجرای تبلیغات چه زمانی است. به عنوان مثال، نمیتوانید در فصل زمستان تبلیغ بارانی را نشان دهید، اما باید به محض اینکه فصل تابستان به پایان رسید و فصل بارانی تازه شروع شده است، تبلیغ را از طریق تلویزیون پخش کنید. زمانی که اکثر مشتریان مایل به خرید محصول هستند، آگهی باید با زمان بندی عالی ارائه شود. برنامه ریزان باید با در نظر گرفتن بودجه آن را برنامه ریزی کنند زیرا حداکثر 20 درصد درآمد شرکت در قسمت تبلیغات قابل استفاده است. محصولات مختلف مدت زمان متفاوتی برای تبلیغات دارند. برخی از محصولات به تبلیغات طولانی مدت نیاز دارند زیرا هیچ ارتباطی با تغییرات فصلی ندارند، مانند چیزهای کوچک مانند بیسکویت، صابون، خودکار، و غیره و خدمات بزرگ مانند بیمه خودرو، یخچال و غیره. برخی از محصولات به سه یا چهار ماه نیاز دارند. به عنوان مثال چتر، کرم های سرد و غیره.
چه نوع رسانه ای برای ارائه پیام استفاده می شود .
اساساً دو رویکرد رسانه ای برای انتخاب وجود دارد.
- رویکرد تمرکز رسانه
- رویکرد پراکندگی رسانه
در رویکرد تمرکز رسانه، تعداد دسته بندی رسانه ها کمتر است. این پول صرف تمرکز بر روی چند نوع رسانه می شود، مثلاً دو یا سه. این رویکرد عموماً برای آن دسته از شرکتهایی استفاده میشود که چندان اعتماد به نفس ندارند و باید جایگاه خود را با سایر رقبا به اشتراک بگذارند. آنها نمی خواهند کسی با نام تجاری آنجا اشتباه گرفته شود، بنابراین این امن ترین رویکرد است زیرا پیام به مصرف کنندگان هدف می رسد.
در رویکرد پراکندگی رسانه ها، تعداد دسته بندی های بیشتری از رسانه ها برای تبلیغات استفاده می شود. این رویکرد تنها توسط افرادی مورد توجه و عمل قرار می گیرد که می دانند یک یا دو نوع رسانه به هدف خود نمی رسند. آنها تبلیغات محصولات خود را در دسته بندی های زیادی مانند تلویزیون، رادیو، اینترنت، توزیع جزوه، ارسال پیام به موبایل و غیره قرار می دهند.
انتخاب دسته رسانه
برنامه ریزان سازمان هر دسته ای را که انتخاب می کنند، باید رسانه ای مناسب را برای انتقال پیام خود انتخاب کنند.
اگر محصول برای تعداد زیادی از مشتریان است، می توان یک گزینه رسانه جمعی مانند تلویزیون، رادیو یا روزنامه را انتخاب کرد. بهترین نمونهها برای این نوع تبلیغات مواد شوینده، نوشیدنیهای بهداشتی برای کودکان و محصولات اصلی مورد استفاده معمولی مانند صابون، شامپو، خمیر دندان و غیره است.
اگر برنامه ریزان بخواهند نظر افرادی را که مشغول خرید ویترینی هستند یا صرفاً به خاطر نام خرید انجام می دهند، تغییر دهند، شرکت می تواند نوع نقطه خرید را انتخاب کند. این به شرکت کمک می کند تا نظر خود را برای خریداران توضیح دهد و خریداران را متقاعد کند که به سراغ محصول خود بروند.
اگر برنامه ریزان بخواهند محصول خود را به صورت یک به یک بفروشند، گزینه سوم نوع پاسخ مستقیم است. در اینجا، افراد شرکت مستقیماً از طریق ایمیل، پیامهای متنی، تماسهای تلفنی یا جلسه برای ارائه دمو با مشتریان تماس میگیرند. بهترین نمونه از این نوع رسانه ها بانکداری خون بندناف سلولی است. آنها به مشتریان خود می روند، به آنها توضیح می دهند که در مورد چیست و سعی می کنند آنها را متقاعد کنند.
بنابراین، این فرآیند استراتژی رسانه ای نقش مهم و حیاتی در حوزه تبلیغات ایفا می کند.
بدون نظر