ظهور و ظهور سهامداران فعال

در سال‌های اخیر، مجموعه‌ای از نبردها بین سهامداران فعال و هیئت مدیره شرکت‌ها وجود داشته است. این نبردها که معمولاً در مورد حاکمیت شرکتی و جهت گیری و استراتژی شرکت ها است، اغلب تلخ و تند بوده است.

بنابراین، سهامداران فعال چه کسانی هستند و چه می خواهند؟ سهامدار فعال کسی است که سهام قابل توجهی در شرکت ها دارد، البته نه در حدی که بتواند در هیئت مدیره بنشیند، اما علاقه زیادی به اداره شرکت هایی دارد که در آنها سهامدار هستند.

در واقع، ظهور سهامداران فعال به این معنی است که هیئت مدیره و شرکت ها تحت فشار فزاینده ای برای پاکسازی عملکرد خود و بهبود شفافیت و پاسخگویی در حاکمیت شرکتی هستند.

سهامداران فعال چه می کنند؟

سهامداران فعال نیز مانند فعالانی که در امور حاکمیتی از دولت‌ها پاسخ می‌خواهند، همانطور که از نامشان پیداست، هدفشان روشن‌کردن نقاط تاریک حاکمیت شرکتی و جنبه‌های دیگر است. با توجه به این واقعیت که حاکمیت شرکتی معمولاً توسط اعضای هیئت مدیره مورد سوال و نظارت قرار می گیرد، افزایش سهامداران خارجی که بخشی از هیئت مدیره نیستند اما سهام کافی برای تقاضای تشکیل مجمع عمومی سهامداران یا برای آن موضوع را در اختیار دارند.

همچنین، آنها اغلب رأی دادن به عملکرد و استراتژی‌های شرکت‌ها را مجبور می‌کنند تا پاسخگویی بیشتری وجود داشته باشد، به این معنی که هیئت‌مدیره دیگر نمی‌توانند سهامدارانی را که در اقلیت هستند، مسلم بدانند زیرا می‌توانند سهامداران کافی را برای اهداف خود جمع کنند.

چند نمونه از دنیای واقعی

در حالی که شرکت‌های چندملیتی مانند Proctor و Gamble در ماه‌های اخیر تهدید سهامداران فعال را دفع کرده‌اند، شرکت‌هایی مانند غول فناوری اطلاعات هند، Infosys، چندان خوش شانس نبوده‌اند که بنیان‌گذارانی مانند نارایانا مورتی و دیگران اطمینان حاصل کنند که آنها هنگام درخواست پاسخ از هیئت مدیره راه خود را داشتند.

همچنین گاهی اوقات هیئت مدیره و سایر سهامداران مانند سرمایه گذاران نهادی غالباً بر سهامداران فعال غالب می شوند تا شرکت ها به حالت عادی بازگردند که در نهایت با اینفوسیس اتفاق افتاد.

بنابراین، در حالی که سهامداران فعال دارای قدرت و قدرت قابل توجهی هستند، منطق بی رحمانه الگوهای سهامداری تضمین می کند که سایر سهامداران اغلب حرف آخر را می زنند زیرا سهامداران اولی رای کافی برای اطمینان از تصویب پیشنهادات آنها در مجامع عمومی شرکت ها ندارند. سهامداران آنها

چگونه سهامداران فعال به حاکمیت شرکتی کمک می کنند

با این حال، این بدان معنا نیست که سهامداران فعال فقط یک مزاحم هستند که در نهایت می توان آنها را کنار گذاشت زیرا آنها راحتی اعداد را ندارند.

در واقع، اگر نگوییم، سهامداران فعال به دلیل اصرار بر زیر سؤال بردن عملکرد شرکت‌ها و پیگیری جدی آنها برای اهدافی که برایشان مهم است، هوای تازه را به دنیای بی‌ثبات حاکمیت شرکتی وارد کرده‌اند.

سهامداران فعال، به همان روشی که صلیبی‌ها برای عدالت پیش می‌روند، شرکت‌ها را تعقیب می‌کنند و اطمینان می‌دهند که اگر چیزی نباشد، به خواسته‌های آنها گوش داده شود و به اطلاع رسانه‌ها و سایر سهامداران و همچنین افکار عمومی برسد. بزرگ

در واقع، این واقعیت که سوالات و مسائل مطرح شده توسط سهامداران فعال معمولاً توجه رسانه ها و افکار عمومی را به خود جلب می کند، یکی از دلایلی است که اکثر شرکت ها می ترسند یا نمی خواهند صدای خود را خفه کنند.

با توجه به این واقعیت که رگولاتورها نیز ممکن است وارد معرکه شوند و اطمینان حاصل کنند که به هر موضوعی که سهامداران فعال مطرح می‌کنند رسیدگی می‌شود، اکثر هیئت‌های مدیره نسبت به آن‌ها محتاط هستند و معمولاً راه مطمئن دعوت به مجمع عمومی و رای‌گیری است. همه و همه ذینفعان از مسائل و پاسخ های هیئت مدیره به آنها آگاه هستند.

وقتی سهامداران فعال موفق می شوند

با این اوصاف، باید به این نکته نیز توجه داشت که سهامداران فعال گاهی اوقات موفق می شوند، به ویژه زمانی که مسائل و سوالات مطرح شده از سوی آنها ماهیت جدی داشته باشد که سایر سهامداران نیز از چنین مسائلی ناراحت باشند.

در واقع، اگر نگوییم، سهامداران فعال اطمینان می‌دهند که حاکمیت شرکتی غیرشفاف یا کلوپی نیست، به این معنی که خارج از دایره منتخب اعضای هیئت مدیره و سایر سهامداران مهم، بقیه از جزئیات دقیق حاکمیت شرکتی بی‌اطلاع هستند.

این بدان معناست که سهامداران فعال و حمایت آنها از اهداف منجر به شیوه‌ای دموکراتیک‌تر از حاکمیت شرکتی می‌شود که در آن قوانین رعایت می‌شوند و هرگونه نقصی برای پوشاندن یا زیر فرش کردن سخت می‌شود.

به عنوان مثال، برخی از شرکت‌ها در ایالات متحده مجبور بودند به مشکلات ناشی از ضعف حاکمیت شرکتی پاسخ دهند و اشتباهات خود را بپذیرند.

این امر همچنین باعث شده است که عموم مردم و رسانه ها از چنین مشکلاتی مطلع شوند و به آنها عمل کنند که نوعی دموکراسی در کار است. بنابراین، می توان گفت که سهامداران فعال نقش حیاتی در تضمین حاکمیت شرکتی خوب دارند.

سهامداران فعال، حاکمیت شرکتی را دموکراتیک می کنند

سرانجام، ظهور و ظهور سهامداران فعال با تمرکز همیشگی قدرت هیأت مدیره مصادف شده است که به هر حال آینده حاکمیت شرکتی را به خوبی رقم نمی زند.

بنابراین، نظر ما این است که تا زمانی که سهامداران فعال به دنبال مسائل بیهوده یا برنامه های شخصی نباشند، می توانند نیروی خوبی در ساختار شرکتی باشند ، به همان شیوه ای که فعالان عمومی و اجتماعی اغلب دولت ها را مجبور به اعتراف و اعتراف می کنند. به جای اینکه فقط وانمود کنید که وجود ندارند یا توجه را از آنها منحرف کنید، به مشکلات رسیدگی کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 16 =