نقش حیاتی مدیریت دولتی همانطور که توسط جان روهر (پژوهشگر برجسته قانون اساسی ایالات متحده و ارتباط آن با مدیریت دولتی و کارمندان دولتی) تعریف شده است، اداره جامعه است. نویسندگان همچنین استدلال کردهاند که یک حکومت میتواند بدون قوه مقننه وجود داشته باشد، حتی بدون قوه قضاییه، اما هرگز بدون اداره. دولت مثل اسب لنگ در مسابقه دربی ناکارآمد خواهد شد. مدیریت عمومی به عنوان بخشی از دولت از زمان سلطنت ها وجود داشته است. فصل های قابل توجهی را به امور ایالتی یا اداره عمومی یک ایالت اختصاص می دهد.
مدیریت دولتی خدمات متعددی را به مردم ارائه می دهد و از طرق مختلف به منافع آنها خدمت می کند. همانطور که توسط Felix A Negro توضیح داده شد، هسته واقعی مدیریت خدمات اساسی است که برای عموم انجام می شود. این اداره است که با حفظ نظم و قانون، امنیت و حفاظت از جان و مال افراد جامعه را تضمین می کند.
پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و حتی معنوی در این زمینه. یک جامعه به مدیریت دولتی بستگی دارد. کارکرد روزمره دستگاه های دولتی، امور خارجی و از همه مهمتر دفاع ملی از دیگر وظایف مهم اداره عمومی کشور است.
در دولت مدرن، نقش و دامنه مدیریت دولتی روز به روز در حال گسترش و همه جانبه است. ما خیلی از ایالت لایزفری که فقط مسئول حفظ نظم و قانون بود گذشته ایم. دولت مدرن که از دولت انتظار دارد بسیار بیشتر فراهم کند، از آن زمان تاکنون شاهد تغییر چشمگیر نقش مدیریت دولتی بوده است.
نقش و کارکردهای کنونی اتخاذ شده توسط مدیریت دولتی منشأ آن را مدیون تغییراتی است که تاریخ بشر در چند قرن اخیر شاهد آن بوده است . اولین تغییر مهم، انقلاب صنعتی بود که منجر به شهرنشینی شهرهای بزرگ جهان شد. ثانیاً، تغییری در فلسفه سیاسی از مداخله دولت حداقلی (یا laissez-fare) و فردگرایی به رفاه اجتماعی رخ داد. دو جنگ جهانی همراه با تغییر سناریوهای بینالمللی با کشورهای جدید، اتحادها و سازمانهایی مانند تشکیل سازمان ملل متحد، نیاز به اصلاح اهداف اداره را در جامعه ایجاد کرد. نه فقط در داخل یک ملت، بلکه نسبت به جهان.
در نهایت، افزایش جمعیت جهان به معنای فشار فوق العاده بر منابع موجود است. بنابراین نقش تأمین امکانات اولیه مانند غذا و سرپناه در دامان دولت افتاده است.
به گفته EN Gladden، سه ویژگی یک مدیریت دولتی کارآمد وجود دارد:
- باید اهداف عملکردی را که برای آن ایجاد شده است برآورده کند
- باید بتواند نیازهای بلندمدتی را که ممکن است به دلیل تغییر در تکنیک های اداری یا تغییرات محیط اجتماعی که مهمتر و تأثیرگذارتر است، ایجاد شود، برآورده کند.
- این باید با یک برنامه متمرکز مطابقت داشته باشد، اما همچنین نیازهای خاص و ویژه واحدهای بخش خاص را نیز برآورده کند
آگاهی در میان شهروندان یک کشور نسبت به حقوق خود و وظایف دولت افزایش یافته است. بنابراین، نقش و کارکردهای مدیریت دولتی نیز ماهیت کاملاً پویایی پیدا کرده و در پاسخ به نیازها و تقاضاهای متغیر جامعه دائماً در حال تحول است. مداخله فناورانه، ادغام اصول مدیریت جدید، در نظر گرفتن نیازها و خواسته های مشتری نهایی از جمله روندهای جدید در حوزه های مدیریت دولتی است.
بدون نظر