رهبری تحول آفرین یکی از انواع مختلفی از رهبری است که معمولاً در دنیای واقعی به نمایش گذاشته می شود. دلیل تمرکز بر این نوع خاص از رهبری در این مقاله، برجسته کردن نیاز به رهبری تحول آفرین در این دوران سخت است که توانایی بیان چشم انداز و ایجاد انگیزه در کارکنان همراه با قرار دادن شرکت بر خود به شدت مورد نیاز است.
نکته اینجاست که تا زمانی که رهبران شرکت ها رهبری تحول آفرین را در این دوران پرتلاطم از خود نشان ندهند، سازمان هایی که سرپرستی آنها را بر عهده دارند نمی توانند در مقابل بادهای مخالف تلاطم مقاومت کنند و در دریاهای متلاطم رقابت حرکت کنند. نمونه هایی از رهبران تحول آفرین عبارتند از: استیو جابز افسانه ای فقید اپل، بیل گیتس از مایکروسافت، جک ولش از جنرال الکتریک و NR Narayana مورتی از Infosys. در کنار این چهره ها، نام آدیتیا بیرلا و راتان تاتا هنگام فهرست کردن تالار مشاهیر برای رهبران تحول آفرین به ذهن متبادر می شود.
رهبری تحول آفرین فراتر از رهبری عادی است و همانطور که از نامش پیداست، منجر به جوان سازی کامل شرکت و تغییر جایگاه آن در دنیای شرکت ها می شود.. به عنوان مثال، استیو جابز فقید موفق شد درک مصرف کنندگان از محاسبات، فناوری تلفن همراه، و نحوه مصرف رسانه ها در عصر دیجیتال را تغییر دهد. به طور مشابه، بیل گیتس را می توان به عنوان پیشگام در انقلاب محاسبات شخصی دانست که به نفع میلیاردها نفر در سراسر جهان بوده و چشم انداز دنیای تجارت را متحول کرده است. علاوه بر این، NR Narayana Murthy میتوان گفت که یک صنعت کامل را با سرپرستی خود در Infosys ایجاد کرده است که منجر به این شد که بخش فناوری اطلاعات در هند به طور گستردهای رشد کند و به عنوان یک نیروی قابل محاسبه در جهان ظاهر شود. در نهایت، راتان تاتا و آدیتیا بیرلا را میتوان با تبدیل کسبوکارهایی که اساساً متعلق به خانواده بود، به شرکتهایی که بهصورت حرفهای مدیریت میشوند، تبدیل کردند که نقشه دنیای شرکتها را در منطقه و خارج از کشور بازتعریف کردند.
علاوه بر این، این چهرهها نه تنها موفق شدند شرکتهای خود را به ارتفاعات بزرگتری سوق دهند، بلکه تضمین کردند که در تلاشهای خود مسیری را پشت سر میگذارند. به عنوان مثال، راتان تاتا مفهوم یک خودروی لاخ را در هند معرفی کرد، که تضمین میکرد میلیونها مصرفکننده طبقه متوسط میتوانند رویای خود را برای داشتن یک خودرو به واقعیت تبدیل کنند. جدای از راتان تاتا، کاپیتان گوپینات از شهرت سابق Deccan Airways مفهوم هوانوردی در هند را با ارائه امکانات و اتصالات مورد نیاز به افراد عادی با معرفی مفهوم SimplyFly یا رساندن پرواز به تودهها تغییر داد.
در مقالات دیگر نیز در مورد هر یک از این چهره ها و ویژگی های رهبری تحول آفرین بحث خواهیم کرد. در اینجا به ذکر این نکته بسنده میشود که وجه مشترک هر یک از این رهبران، دیدگاه و توانایی تبدیل آن به نتایج عملی و به فعلیت رساندن آن در عمل بود. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که بسیاری از رهبران چشم انداز دارند اما در تبدیل به واقعیت ناکام هستند. در حالی که برخی از رهبران (که واقعاً خارقالعاده هستند) مانند دیروبهای آمبانی افسانهای فقید، ترکیبی از چشمانداز، مأموریت، جاهطلبی و سختکوشی داشتند که ثابت کرد او یک چهره برجسته در فهرست رهبران تحولآفرین باقی میماند.
بدون نظر